Daniel Morar, eliberat din functia de procuror - Basescu a semnat drecretul

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 19:08
1542 citiri
Daniel Morar, eliberat din functia de procuror - Basescu a semnat drecretul
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, drecretul de eliberare din functie a procurorului Daniel Morar, care urmeaza sa preia postul de judecator al CCR.

Astfel, seful statului a semnat decretul privind eliberarea din functia de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a lui Daniel-Marius Morar, procuror cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care si-a dat demisia, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Demisia lui Daniel Morar, aprobata de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, marti dimineata, de demisia lui Daniel Morar din magistratura, care isi poate prelua postul de judecator la CCR dupa eliberarea din functia de procuror.

Demisia din magistratura este o procedura fireasca pentru a evita un posibil conflict de interese, avand in vedere ca statutul de magistrat este incompatibil cu orice alte functii in afara de cele didactice.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu au fost numiti la Curtea Constitutionala, pe locurile unor judecatori ale caror mandate expira in iunie.

Pe 25 martie, Daniel Morar a fost numit de presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de noua ani, incepand din 9 iunie.

Pe 5 aprilie, Morar anunta ca a decis sa se retraga din functia de prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ).

Morar spunea ca atunci cand presedintele si premierul iti spun ca este o problema mare de constitutionalitate si ca, ramanand in fruntea PICCJ, impiedici numirile in Ministerul Public sau esti o problema pentru sistem, trebuie sa pleci.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

In aceeasi zi, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu unanimitate de voturi, incetarea detasarii lui Daniel Morar in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ incepand din 15 aprilie, la solicitarea acestuia.

Tot atunci s-a decis detasarea lui Morar in functia de consilier al presedintelui CSM, Oana Schmidt Haineala, pana cand acesta va prelua functia de judecator la Curtea Constitutionala.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Traian Basescu eliberare functie Daniel Morar, #Morar demisie Parchet, #Morar demisie CSM, #Morar judecator CCR , #presedinte