Daniel Constantin: Discursul lacrimogen al lui Traian Basescu a fost penibil

Duminica, 24 Martie 2013, ora 16:27 3406 citiri
Foto: danielconstantin.ro

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, este de parere ca gestul presedintelui Traian Basescu dupa congresul PDL a fost unul "grotesc", sustinand ca "institutia presedintiei a murit".

Daniel Constantin a postat pe blogul personal un mesaj in care il acuza pe Traian Basescu ca nu este presedintele tuturor romanilor, oferind un "spectacol grotesc" dupa alegerea lui Vasile Blaga in functia de presedinte a Partidului Democrat Liberal.

"Am asistat ieri cu uimire la un spectacol grotesc oferit de presedintele Basescu atat in timpul congresului PDL, cat si, mai ales, dupa incheierea acestuia cu un rezultat normal, firesc in viata democratica a unui partid care vrea sa iasa din intunericul dictaturii prezidentiale.

Traian Basescu refuza in continuare sa inteleaga, dupa atatia ani de mandat, ca ar trebui sa fie presedintele tuturor romanilor si nu doar al Elenei Udrea si al unui grup de oameni din PDL. Discursul lacrimogen de adio al presedintelui de pe Facebook a fost in primul rand penibil.

Starea de ridicol si compromiterea omului Traian Basescu este o chestiune care tine de o optiune personala, insa aici avem de-a face cu institutia prezidentiala cu care, din pacate, acest om se confunda in momentul de fata.

Din momentul in care a fost ales presedinte, optiunile politice ale lui Traian Basescu ar fi trebuit sa inceteze de drept, iar prerogativele prezidentiale ar fi trebuit sa fie singurele preocupari ale sale. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat, iar institutia prezidentiala este, pentru a nu stiu cata oara, terfelita si umilita de presedintele jucator", a precizat Daniel Constantin.

Presedintele PC a mai adaugat ca este de parere ca presedintele a incalcat in mod repetat prevederile constitutionale si ca a facut ce a vrut, fara sa dea vreo socoteala poporului roman.

"Institutia prezidentiala si valorile ei au fost literalmente calcate in picioare de un om care se afla, temporar, in fruntea sa. Este anormal si neconstitutional ca un presedinte al tarii sa se implice atat de evident in lupta interna dintr-un partid, pe care indirect recunoaste ca l-a condus in toti acesti ani.

Mai mult decat atat, in conditiile in care oamenii nu s-au mai lasat impresionati de lacrimile false si de jocurile ieftine ale presedintelui, acesta sustine, nici mai mult nici mai putin, ca se va implica in constructia unei alte formatiuni politice! Presedintele nu numai ca nu mai "pune totul pe o singura carte - Constitutia Romaniei", ci o calca in picioare in fata intregii tari! Incalcarea in mod repetat a prevederilor constitutionale de catre "presedintele jucator" a fost o constanta a celor doua mandate ale presedintelui Basescu.

Traian Basescu a tratat institutia prezidentiala ca pe o feuda proprie, unde poate face tot ce vrea fara a da socoteala nimanui, si cu atat mai putin poporului roman. Nu cred ca domnul presedinte a inteles ceva din lectia celor doua suspendari care s-au intemeiat pe aceste derapaje grave de la spiritul si litera Constitutiei", a completat Daniel Constantin.

In plus, acesta considera ca romanii s-au saturat de acest "circ presidential" si vor mai multa seriozitate si respect pentru lege din partea primului om in stat. "Astept cu nerabdare alegerile prezidentiale din 2014 (sau mai devreme) cand am convingerea ca bunul simt si profesionalismul vor avea castig de cauza", a conchis presedintele PC.

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News