Daniel Constantin: Basescu, presedintele care vorbeste bine, dar aplica prost

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 14:30
830 citiri
Daniel Constantin: Basescu, presedintele care vorbeste bine, dar aplica prost
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, crede ca multe dintre mesajele lui Traian Basescu pe care le transmite populatiei sunt corecte, dar cand e vorba sa le puna in practica, presedintele este "repetent".

"Dincolo de incercarile de masuri disperate ale PDL de a-si crea avantaje la alegerile din 2012, am urmarit in ultimele zile si foarte multe mesaje politice, in special din partea Presedintelui Romaniei, menite sa creeze repere in societate! Multe (nu toate) din lucrurile pe care le spune Presedintele sunt corecte, dar cand trebuie sa le aplice, constat ca Traian Basescu este repetent", a declarat Constantin, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Presedintele PC il acuza pe Traian Basescu ca desi spune ca educatia este la baza progresului, nu aloca bani pentru asta.

"Primul exemplu este legat de teoria enuntata de presedinte conform careia educatia este baza progresului!...Cand trebuie sa puna in practica, presedintele procedeaza tocmai invers! Bugetul educatiei abia depaseste 3%, chiar daca in campanie, Traian Basescu a promis 6%! Cand trebuie sa asigure o plata corecta a profesorilor si sa ceara profesionalism, acesta ii trimite sa-si mai caute un loc de munca (eventual in strainatate)!", sustine presedintele conservator.

Daniel Constantin reitereaza ca este de acord cu presedintele ca cetateanul nu trebuie sa mai astepte ca statul sa-i dea, insa il critica pentru taierea pensiilor si salarilor.

"Traian Basescu a reiterat ideea ca cetateanul nu trebuie sa mai astepte ca statul sa-i dea! Sunt de acord! Cetateanul trebuie sa faca ceva pentru stat si apoi sa ceara! Dar majoritatea cetatenilor fac ceva pentru stat: platesc taxe si impozite din ce in ce mai mari! In schimb ce statul domnului Basescu ce face? Taie pensii si salarii datorita incompetentei liderilor PDL aflati pentru o scurta vreme la guvernare!", a mai spus liderul PC.

In consecinta, Daniel Constantin ii transmite presedintelui ca din cauza comportamentului pe care il are nu este un model pentru romani.

"In numele clasei politice tinere, in numele tinerilor care au nevoie de modele, vreau sa va transmit, domnule Presedinte, ca nu sunteti un model pentru noi! Ieri, la Mangalia, presedintele a primit confirmarea ca nu mai este un model nici macar pentru copiii generalilor de la UNPR! Nici macar unul dintre acestia nu a vrut sa afle ceva de la Presedinte! Nici macar unul nu a vrut sa-i dea ocazia Presedintelui sa mai ramana printre ei! Nici macar pentru acei tineri nu mai prezentati interes, domnule Basescu!", conchide Constantin.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Daniel Constantin atac Traian Basescu , #presedinte