Cum comenteaza Traian Basescu condamnarea fratelui sau in prima instanta

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 12:0111136 citiri
Cum comenteaza Traian Basescu condamnarea fratelui sau in prima instanta
Foto: Arhiva / B1TV

Fostul presedinte Traian Basescu a apreciat, vineri, ca fratele sau, Mircea, a primit "o condamnare grea", de 4 ani de inchisoare cu executare, in dosarul Bercea, si l-a sfatuit pe acesta sa recurga la caile legale de atac.

Declaratiile au fost date dupa ce, vineri, Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu va executa o pedeapsa de 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, sentinta putand fi atacata la Curtea de Apel.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare - sentinta nu este definitiva

"Este o condamnare grea, in conditiile in care fratele meu sustine ca nu a luat niciodata bani si asa au si fost declaratiile in faza initiala, pe urma s-au modificat. Trebuie sa respecte decizia tribunalului si sa exercite caile de atac legale, apel la aceasta decizie catre Curtea de Apel", a declarat Traian Basescu pentru Mediafax.

Fostul presedinte a precizat insa ca trebuie asteptata motivarea sentintei pentru a putea fi atacata.

"Nu cred ca pana cand apare tot documentul, motivarea, se poate face acest lucru", a mai spus Traian Basescu.

Mircea Basescu a fost condamnat, vineri, la patru ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, in dosarul privind mita pe care ar fi luat-o de la familia lui Sandu Anghel pentru a-l ajuta pe acesta sa obtina decizii favorabile in instanta, iar Marian Capatana a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare, pentru complicitate la trafic de influenta.

Mircea Basescu, prima reactie dupa condamnare: Sunt stupefiat, nu pot in cugetul meu sa fiu impacat

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Constanta, in termen de zece zile de la comunicare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News