Copilul prematur al lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 10 Februarie 2014, ora 18:59
2984 citiri
Copilul prematur al lui Basescu (Opinii)
Foto: Facebook/Elena Udrea

Traian Basescu a facut ce a facut si nu s-a lasat pana nu a mosit Partidul Miscarea Populara. De sub pulpanele Cotroceniului au iesit intr-un final consilierii care, pana acum, pe banii statului, au trudit de zor la formarea si transformarea Fundatiei Miscarii Populare in partid - PMP.

Insusi presedintele impartial, care umbla cu Constitutia toata ziua in inima, a anuntat programul desfasurarii evenimentelor inca din prima zi a lansarii Fundatiei Miscarii Populare, cand a declarat ca isi va pune in garda toate relatiile pentru a ajuta viitorul partid cu infrastructura necesara...

Altfel spus, o temelie cat se poate de imorala la o constructie ce se vrea, din start, a fi un pol al moralitatii scenei politice. Un partid "altfel" decat toate celelalte, dar care reuneste in centrul sau personaje asupra carora traseismul si oportunismul se lipeste ca un timbru.

Insa dincolo de aceste fapte concrete, care nici macar nu ar putea fi contrazise, raman speculatiile care se fac in jurul unui partid construit ca o barca de salvare pentru cateva personaje extrem de bine delimitate.

Aici corul rautaciosilor striga la unison cateva critici extrem de greu de demontat.

Ba ca Partidul Miscarea Populara ar fi fost nascut "prematur", cum chiar parintele sau spiritual - Traian Basescu - l-a numit, pentru a fi un vehicul care sa-i asigure inca un mandat de europarlamentar Elenei Basescu; ba ca PMP ar fi fost aruncat pe fuga la apa pentru a avea timp sa se coaguleze ca o forta ce sa o propulseze pe Elena Udrea spre o candidatura la prezidentiale; ba ca PMP ar fi partidul pe care presedintele si-l modeleaza pentru a avea unde si cu ce sa isi continue activitatea politica de dupa terminarea mandatului la Cotroceni.

Am convingerea ca toti fostii consilieri ai lui Traian Basescu au suficienta inteligenta pentru a raspunde acestor critici, nu e cazul sa dezvoltam mai mult subiectul aici.

Dar ceea ce poate fi discutat e daca acest partid are vreo sansa sa infuenteze in mod real nu alegerile europarlamentare, pentru ca pare, intr-adevar, ca mai mult de unul sau doi alesi PMP nu va reusi sa trimita in Parlamentul European, ci prezidentialele pentru care are suficient timp sa se pregateasca si sa creasca.

Sau, dimpotriva, pana la care are tot timpul sa se compromita definitiv, dincolo de startul nefericit de duminica.

Traian Basescu a insistat sa lanseze oficial la apa PMP cu un discurs in care a numit partidul prematur, dar totusi nu mai putin inteligent, insa in care a asezat ca piatra de temelie asumarea barbateste a masurilor de austeritate din mai 2010.

Vorba lui - "doi barbati au luat tara in spate un an si jumatate si au trecut-o prin criza, asa cum nu a mai facut nimeni". Inteleg metafora si forta pe care spera sa o aiba o asumare curajoasa a unor masuri extrem de nepopulare, mai ales cand trecutul nu mai poate fi schimbat.

Dar a sustine asta cand intre cei doi barbati sta femeia de la care li s-au tras cele mai dure si mai vehemente critici, respectiv doamna Elena Udrea, cred ca e cel putin o inadecvare de imagine si o strategie sortita esecului. Dar asta depinde si de scopurile pe care si le propune constructia prematura a lui Traian Basescu. Daca ele vor fi doar de a o trimite pe Elena Basescu pentru inca un mandat de europarlamentar la Bruxelles si de a sta paravan pentru candidatura Elenei Udrea la prezidentiale, atunci Partidul Miscarea Populara nu e doar un copil prematur, ci si unul fara prea mari sanse de reusita in viata.

Ca si in viata, ramane de vazut pe ce carari il vor conduce pe micutul prematur cei doi parinti si daca il vor inchina sau nu ca jertfa altor personaje la fel de premature.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Basescu lansare PMP, #PMP prematur Boc Udrea, #Elena Basescu alegeri parlamentare , #presedinte