Ce monstri naste somnul in campanie (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 18:02
5038 citiri
Ce monstri naste somnul in campanie (Opinii)

Privita de departe si pe o lunga perioada de timp, justitia romana pare cumva inspirata din vorbele de duh ale lui Crin Antonescu despre somn. Doarme cand vrea, cat pofteste si unde ii vine.

Insa daca oboseala din campanie l-a biruit intr-un sfarsit pe liderul liberal si in fata camerelor de luat vederi, dand apa la moara criticilor programului de odihna al lui Antonescu, aceeasi campanie pare sa fi trezit la viata justitia pe de-a-ntregul.

S-a trezit violent si a debutat chiar din prima zi de campanie, cand nu mai putin de patru ministri ai Guvernului Ponta erau acuzati de incompatibilitate si conflict de interese de catre ANI. Ca erau doar acuzatii, multe dintre ele nici macar intemeiate, daca nu chiar aberante, nici nu mai conteaza. Invinuitii apartineau actualei puteri, iar reprezentantii ARD au sarit din prima clipa la atac lipind de USL eticheta care spera ei sa faca diferenta si sa-i ajute sa mai castige doua-trei procente.

USL se opune justitiei, face zid in jurul celor cu probleme si isi apara pana in ultima clipa coruptii, in timp ce calitatea de nestramutat a membrilor ARD este ca ei nu isi protejeaza mafiotii. De ca si cum, daca justitia ar functiona intotdeauna la fel si ar fi mereu intr-atata de oarba, ar mai avea sens sa vorbim despre zidul sau pasul in spate al politicienilor din jurul celor condamnati definitiv!?

Cand mai degraba o justitie puternica ar face sa dispara pur si simplu de la sine toate speculatiile, doar facandu-si treaba constant si intotdeauna cu aceleasi unitati de masura.

Doar ca pana sa dispara stirea cu incompatibilii din Guvern din programul Tv, justitia aduce inca o dovada ca s-a trezit brusc si are ambii ochi larg inchisi: arunca in aer un alt caz care va cutremura si mai mult politica - Trasculescu (PDL), primul parlamentar prins si retinut in flagrant in timp ce lua mita.

Nici nu au apucat bine guralivii din USL sa speculeze momentul ca au si sarit ca arsi pedelistii sa arate ei cat de ferm patrunsi sunt de principiile moralitatii si integritatii. Uitand totusi ca tot ei faceau, pe vremea cand mai detineau si majoritatea in Parlament, un zid gros in jurul lui Dan Pasat si Monica Iacob Ridzi nedandu-i pe mana aceleiasi justitii drepte.

Deci, la ce bun sa mai lovesti in PDL cu Trasculescu si de-ar fi fost adevarat ca omul isi negocia spaga chiar in biroul din Parlament (o premiera in politica)? Pana sa se reia discutia despre cine controleaza justitia si cine trage sforile din spatele ei, un al doilea parlamentar - Ion Stan de la PSD, vicepresedinte al Comisiei comune de control al activitatii SRI din Parlament - e saltat si anchetat de catre procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Asadar, sa nu mai spuna nimeni ca justitia nu e oarba si loveste doar intr-o parte! Or astea sunt numele cele mai sonore, in tara insa cad capete unul dupa altul. Discursul trebuie sa fie condus catre o singura concluzie, care trebuie sa se impuna adanc la nivelul fiecarui cetatean: clasa politica insasi e corupta in esenta, iar Parlamentul e populat de inutilitati somnoroase care se trezesc doar pentru a-si incasa spaga. O idee care aminteste deranjant de zgomotos de principalul slogan al referendumului din 2009 pentru Parlamentul unicameral si scaderea numarului de parlamentari.

O harnicie suspecta, macar si pentru faptul ca s-a sincronizat perfect cu campania electorala. Iar cat timp justitia nu se va desprinde de astfel de "coincidente", bizare si totusi foarte putin probabile intr-o lume normala, este absurd ca principalii beneficiari ai actiunilor din starea de veghe a justitiei sa-i acuze pe cei din tabara opusa ca vor sa isi subjuge justitia. E ca si cum ne-ar cere sa uitam cum au judecat membrii Curtii Constitutionale, si in functie de ce, decizia luata in vara in afacerea referendumului.

Pana cand intreaga activitate a justitiei la acest nivel nu va demonstra, prin rezultate definitive, ca se plaseaza dincolo de interesele de moment ale unei tabere sau alta, nu are niciun sens sa-i judecam actiunile din campanie altfel decat ca rezultatul unei treziri bruste si vinovate dintr-un somn lung si mai plin de pacate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu somn campanie, #Traian Basescu referendum demitere, #membrii Curtii Constitutionale , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Somnul cel de moarte al românului naște Crini, Victorași, Iuliani.
Poza nolticus
nolticus
rank 5