Ce barbat vede Basescu la conducerea PDL, altul decat Blaga? (Opinii)

Joi, 14 Martie 2013, ora 16:28
7227 citiri
Ce barbat vede Basescu la conducerea PDL, altul decat Blaga? (Opinii)

Intrucat principalele puncte de vedere supuse atentiei Legislativului de catre Traian Basescu in discursul sau erau in buna masura cunoscute si din scrisoarea adresata in februarie co-liderilor USL, consider ca fiind mult mai originale declaratiile ulterioare ale sefului statului.

Astfel, intrebat despre capacitatea lui Crin Antonescu de a deveni presedinte, Traian Basescu a spus: "Are sanse, pentru ca USL va ramane. Cine isi face iluzii ca e de asteptat ca USL sa se rupa se insala. Sunt convins ca Uniunea il va sustine pentru prezidentialele din 2014", a afirmat presedintele.

Aceste consideratii denota realism politic, o calitate indiscutabila a lui Basescu, dar poate fi si o abila stratagema de a induce in USL o stare de automultumire, de suficienta, de "adormire" a adversarului, daca vreti. Culcatul pe-o ureche este o meteahna pentru care se plateste scump tribut in orice domeniu.

Atunci care sa fie Solutia Deus ex machine in cazul PDL? Cine se poate bate cu sanse reale din partea acestui partid pentru fotoliul de la Cotroceni? Este nevoie de un om sprintar la minte si deloc dezabuzat. Un personaj cu putinta scoaterii acestei grupari politice de sub semnul unei nefaste ru(t)ini si a unor interminabile incercari de stabilizare.

Basescu a rostit un nume pe care si l-ar fi dorit la sefia PDL: Cristian Preda. Ii dau dreptate. Europarlamentarul a dovedit in mai multe randuri ca are la purtator o personalitate echilibrata, este un bun partener de dialog, nu se irita instantaneu si nu apeleaza la "tatisme" atunci vand devine tinta atacurilor lansate de catre adversari.

Iata insa cum le creioneaza Traian Basescu profilurile celor inscrisi in cursa pentru coroana suprematiei partidului: "Eu tin la Blaga foarte mult, dar ii spun 'Stop, pentru ca ingropi PDL, si nu vreau sa il ingropi'. Vasile nu mai are potential de crestere. Probabil ca potentialul lui s-a suprapus cu al meu, suntem si in aceeasi generatie", a spus seful statului, la Digi 24.

Ultima propozitie vine ca o consolare adresata unui campion descalificat de presedintele juriului, insa qui prodest? Eventual, celorlalti concurenti sau unui challenger din umbra. Altfel stau indreptate "luminile" in cazurile doamnelor Udrea si Macovei.

Despre fostul ministru al Turismului, Traian Basescu considera ca "poate fi o solutie, pentru ca are potential de crestere, iar europarlamentarul, de asemenea, "daca demonstreaza ca ramane aproape de partid, fiind simbolul luptei anticoruptie".

Totusi, care va fi ultima si cea mai importanta piesa ce va incheia acest puzzle numit PDL? Omul capabil sa relanseze si sa curete partidul, devenind el insusi un pretendent puternic la Presedintie.

Interogatia e cat se poate de fireasca. Deoarece, intrebat daca formatiunea politica are un asemenea candidat, Basescu a raspuns pozitiv, precizand ca este vorba despre doi oameni, mai exact... "doi barbati".

Scenariu de Hitchcock. Concurentii si spectatorii sunt tinuti in maxima emotie pentru ca deznodamantul sa survina cand si cum trebuie. Acesta a fost de departe clou-ul declaratiilor de marti ale presedintelui. Intre timp, se va ocupa de construirea unei drepte politice fara a se intoarce in PDL, "un partid care isi ingroapa sansele", asa cum il estimeaza cel putin deocamdata.

Ultima mentiune denota ca formatiunea pe care a tractat-o ani de-a randul la bine, dar si la rau i-a inselat suficient de mult sperantele. Totusi, cum zicea Wilde, "nemultumirea este primul pas catre progres". Intrevazut de catre Traian Basescu ca venind din partea unui barbat. Ramane de vazut daca se mizeaza pe un cal castigator.

Pana atunci, "Asteptandu-l pe Godot".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Basescu Blaga PDL, #Basescu presedinte PDL, #Basescu Udrea PDL , #PDL