Cat ne-ar costa noul referendum al lui Basescu?

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 20:04 3532 citiri
Foto: Arhiva

Referendumul pentru Parlament unicameral pe care Traian Basescu vrea sa-l organizeze ar urma sa coste in jur de 21 de milioane euro. Insa, prin reducerea numarului de parlamentari s-ar economisi 80 de milioane euro.

Potrivit Digi24, ultimul referendum, cel pentru demiterea presedintelui, organizat in vara anului trecut, a costat bugetul de stat peste 95 de milioane de lei, adica aproximativ 21 de milioane de euro. Prin urmare, tot atat ar trebui sa coste si un nou eventual referendum.

Ponta si Antonescu, despre referendumul lui Basescu: Scandal si mahalagisme!

Premierul Victor Ponta a declarat deja ca nu sunt bani, sugerand ca referendumul ar trebui suportat de Admnistratia Prezidentiala.

"Si daca nu sunt 50% sa vina la vot, o sa tai din bugetul presedintelui banii de referendum?", a spus Ponta.

Insa prin reducerea numarul de parlamentari s-ar putea economisi la bugetul statului peste 80 milioane euro.

"Cat ne costa 288 de parlamentari? Indemnizatia plus indemnizatiile de sedinta - circa 1500 de euro pe luna de parlamentar. Suma forfetara, pentru birou, salariati, sofer, masina - 2.500 de euro de parlamentar.

Cazarea - circa 1.800 de euro de parlamentar. Toate inseamna, intr-un ciclu electoral, 80 de milioane de euro. Este replica mea la cei care spun cat ne costa referendumul. Nerespectarea referendumului ne costa 80 de milioane", a explicat Traian Basescu.

Basescu: Am initiat un nou referendum - Parlament unicameral cu 300 de membri

Pe langa referendumul dorit de seful statului, romanii ar putea sa fie chemati, in acest an, la o a doua consultare, cea pentru modificarea Constitutiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News