Carmen Moldovan: Panicat, Basescu a intrat in campanie

Luni, 18 Mai 2009, ora 21:52
1686 citiri
Carmen Moldovan: Panicat, Basescu a intrat in campanie

Documentul cu caracter confidential care a "rasuflat" din nou de la ambasada Austriei la Bucuresti, a ridicat un val de comentarii, majoritatea indreptate impotriva presedintelui Traian Basescu.

Secretarul executiv al PSD Carmen Moldovan considera ca aceste "incidente" sunt provocate de seful statului care este speriat ca a picat in sondaje si a intrat deja in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, desi in toi este campania pentru alegerile pentru Parlamentul European.

"Pentru a doua oara in mai putin de o luna si jumatate, din directia ambasadei Austriei la Bucuresti, un document de uz intern si cu caracter confidential 's-a ratacit' spre mass-media romaneasca. Si, culmea, in plina campanie electorala pentru alegerile europarlamentare", se arata intr-un comunicat remis de Carmen Moldovan Ziare.com.

Secretarul PSD catalogheaza scenariul presedintelui de a se retrage pentru a-i lasa locul pe lista pentru prezidentiale premierului Emil Boc drept hilar.

"Dincolo de greseala impardonabila a misiunii diplomatice austriece, au starnit fireste interes afirmatiile presedintelui Basescu citate in raportul amintit, atat cele care descriu directii de actiune in politica externa a Romaniei, cat si cele pe marginea politicii interne.

In timp ce subiectele externe sunt formulate in stilul brutal si nediplomatic cu care ne-a obisnuit deja domnul Basescu, asertiunile sale vizand politica interna, mai exact cele cu finalitate electorala, au oferit o noua mostra de frivolitate cu iz de marketing politic. Scenariul - in mod convenabil neinfirmat de actualul presedinte - al lansarii lui Emil Boc in cursa prezidentiala este, dupa toate standardele si mai ales implicatiile sale, unul hilar", se mai arata in comunicat.

Ea spune ca prin aceasta iesire, Basescu transmite electoratului urmatorul mesaj: "nu vreau sa candidez, rugati-ma!", amintind de "episodul Stolojan".

Moldovan spune ca acest incident este doar unul dintre semnele ca seful statului este panicat de picajul tot mai evident in sondaje.

"Practic, incidentul 'scrisorii pierdute' constituie doar unul dintre multiplele indicii ca, panicat de prabusirea sa in sondajele de opinie, actualul presedinte Basescu si-a inceput deja campania electorala, la fel cum pretinsa conditionare auto-asumata a candidaturii sale de gestionarea actualei crize se subsumeaza aceluiasi arsenal electoral", conchide Carmen Moldovan.

A.S.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Senatorul Lucian Romaşcanu va fi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ va candida pentru un...
#Carmen Moldovan, #PSD, #Traian Basescu, #candidatura prezidentiale, #Emil Boc, #picaj sondaje , #Emil Boc