Caricaturi cu Traian si Elena Basescu, Udrea si Berceanu, in Iasi

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 22:02 7962 citiri
Foto: Arhiva

PD-L Iasi a depus, miercuri, la Biroul Electoral Judetean (BEJ), o sesizare prin care cere indepartarea unor caricaturi cu Elena Basescu, Elena Udrea, Traian Basescu si Radu Berceanu, care au fost afisate pe mai multe panouri din municipiul Iasi.

In plus, liderul PD-L Iasi, Dan Carlan, a acuzat ca a fost supus la o actiune de intimidare, de "tip mafioto-kaghebist", prin faptul ca peste gardul locuintei acestuia a fost aruncat un sac cu un cap de animal, cel mai probabil un caine, taiat si in descompunere.

In ceea ce priveste caricaturile, PD-L Iasi a subliniat ca, desi nu sunt asumate oficial de niciun partid, acestea ruleaza si pe un panou oficial al PSD din fata sediului filialei iesene.

"Pe aceste afise, folosindu-se fara drept imaginea unor membri marcanti ai PDL, apar sloganuri de tipul ''Gasca lui Traian, calare pe ciolan'', ''Ma numesc Traian si nu dau drumu la ciolan'' sau catrene de genul ''Presedinte jucator?/ Presedinte vrajitor!/ A luat flota de pe mare/ si-a ascuns-o in buzunare''", se arata in plangerea depusa de PD-L la BEJ Iasi.

Liderul PD-L Iasi a subliniat ca astfel de caricaturi "stalcesc in chip nedemn si jignitor imaginea presedintelui Traian Basescu, a familiei sale si a liderilor PD-L".

O alta caricatura reclamata de PD-L o infatiseaza pe Elena Basescu cu un pahar in mana, alaturi de o masina de teren, cu mesajul "Sunt Elena si traiesc bine. Votati-l pe tata!", acelasi mesaj fiind afisat si in cazul Elenei Udrea sau al lui Radu Berceanu.

Potrivit PD-L Iasi, caricaturile au fost afisate in noaptea de marti spre miercuri pe panouri platite de PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News