Care va fi mesajul lui Traian Basescu? (Opinii)

Luni, 27 August 2012, ora 23:06
16174 citiri
Care va fi mesajul lui Traian Basescu? (Opinii)

Ne-am obisnuit deja cu modul de actiune al lui Traian Basescu. Dupa fiecare reduta castigata, urmeaza cateva zile de tacere, greu de explicat, apoi isi reia pozitia de lupta, avand sabia cuvantului tot timpul pregatita de atac. Ce le va spune romanilor Traian Basescu?

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, astazi, de la ora 15:00, pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui. Parlamentul a luat act de hotararea Curtii, iar documentul a fost publicat in Monitorul Oficial.

Din acest moment, Traian Basescu isi poate relua functia de presedinte al Romaniei. Spontan in gandire si actiune, Basescu va reusi sa-i lamureasca pe romani, cel putin pe cei 7,4 milioane care au votat pentru demitere, ca el este mesia care va salva Romania si sa nu mai caute pe altcineva. Ca el este alesul, salvatorul innascut, avand colacul de salvare in mainile sale nu numai pentru Romania, ci pentru intreaga Europa. Mai au rabdare, oare, romanii sa asculte promisiunile lui?

Va reusi oare sa priveasca cu ochii realitatii si cu sinceritate la fata celor 7,4 milioane de romani care nu-l mai vor presedinte? Va cere iertare romanilor si o conciliere nationala pentru a depasi momentul si sa punem un nou inceput. Va reusi sa empatizeze cu sensibilitatea spirituala a romanilor? Greu de zis, dar si mai complicat de realizat. Dar, vorba mucalitului, incercarea moarte n-are! A incercat el oceanul cu degetul, asta ar fi o nimica toata.

Diplomatia, chiar si cu propriul tau popor, este o arta a convingerii, in niciun caz a impunerii. Ceea ce comandantul marinar inca nu a invatat. Poate a venit timpul sa invete din greselile personale, daca nu din ale altora. E greu pentru un capitan de cursa lunga care avea oceanul la picioarele sale sa inteleaga arta iertari si a impacarii, dar nimic nu este imposibil.

Pe de o parte, ar exista posibilitatea sa vina in fata Parlamentului si a romanilor cu un discurs de lemn, paralel cu realitatea, in care sa le povesteasca acestora povesti marinaresti de criza mondiala care bantuie in Europa si in intreaga lume, de stabilitatea politica si economica a Romaniei, de proasta guvernare a Guvernului Ponta si de loviturile de stat ale USL-ului etc.

Pe de alta parte, ar putea cere scuze poporului pentru situatia in care se afla tara si sa faca apel la conciliere si unitate nationala pentru a putea trece impreuna, cu bine, peste acest impas. Sa vina cu mai multe clarificari privind starea natiunii in momentul de fata, de ce s-a ajuns aici fara a arunca pisica in ograda altora si ce-i de facut in continuare.

Apoi, nu este exclus sa anunte demisia domniei sale din functia de presedinte intr-o luna de zile si sa faca apel la o coabitare cu Guvernul "dottorelui" Ponta.

Sau orice altceva, la care nu se asteapta nimeni pentru ca nu-i asa, la Traian Basescu si imposibilul poate deveni posibil.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Traian Basescu discurs, #mesaj Traian Basescu, #Traian Basescu Cotroceni , #referendum demitere
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Basescu e un tradator de calibrul lui Pacepa, sa nu uitzi vorbele...
Poza luciano23
luciano23
rank 3