Candidatul MP condamnat pentru ucidere din culpa s-a retras din cursa electorala

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 20:57
3857 citiri
Candidatul MP condamnat pentru ucidere din culpa s-a retras din cursa electorala
Foto: captura YouTube/Bihor Sport

Horea Vuscan (foto) si-a retras candidatura la Primaria Municipiului Oradea din partea Miscarii Populare (MP), a declarat, sambata, presedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

"Dl Horea Vuscan si-a retras candidatura de la Oradea. A fost unul dintre subiectele dezbatute in cadrul Colegiului National. In urma discutiilor, colegul nostru a decis sa se retraga din cursa pentru Oradea", a spus Tomac.

El a precizat ca Vuscan si-a prezentat in sedinta situatia, dar, in urma "valului de reactii care a existat", a decis sa se retraga.

Fotografia zilei: Basescu merge la Oradea pe mana unui condamnat penal

Tomac a spus ca in sedinta s-au prezentat candidaturi pentru municipii si orase. "Suntem un partid nou, vom avea candidati noi. Vor fi candidati oameni tineri", a sustinut liderul MP.

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, le-a atras atentia sambata liderilor MP ca exista candidati la locale care nu sunt sinceri in ceea ce priveste trecutul lor, criticand faptul ca a aflat din presa ca un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpa.

Basescu, deranjat ca a aflat din presa ca un candidat la primarie a fost condamnat pentru ucidere din culpa

"Ar putea fi si incidente si am observat un lucru asupra caruia va atentionez: sunt foarte multi oameni care vin in organizatii in ultima perioada. Atentie ca unii dintre ei, eu stiu doua cazuri in care sinceritatea nu-i da afara din casa cand se prezinta", a spus Basescu, la inceputul sedintei Colegiului National al Miscarii Populare.

El i-a atentionat pe liderii MP asupra "cunoasterii reale a celor care vin sa se inscrie in partid in ultima perioada".

"Este neplacut sa aflam ca a avut o condamnare pentru ucidere din culpa pentru un accident auto, dar este neplacut sa o aflam de la presa locala, sa nu ni se spuna cand vine sa se inscrie in organizatie. Eu nu spun ca un accident auto nu i se poate intampla oricui, (...) dar trebuie sa stim despre aceasta realitate din istoria cuiva care vrea sa se inscrie in Miscarea Populara", a afirmat Traian Basescu.

La sedinta Colegiului National al MP a participat si Horea Vuscan, anuntat marti candidat la Primaria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce in anul 2003 a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu trei morti.

Initial, Vuscan a precizat, in contextul declaratiilor presedintelui MP, ca nu-si va retrage candidatura.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Horea Vuscan nu mai candideaza, #Horea Vuscan candidat Miscarea Populara, #Horea Vuscan , #presedinte Miscarea Populara