Cam pentru ce ne agitam la referendum (Opinii)

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 14:25
5124 citiri
Cam pentru ce ne agitam la referendum (Opinii)

Poate vom observa, zilele astea, dar nu e chiar necesar - si-atunci inseamna ca nici nu meritam - ca nu stim ce cautam in viata noastra.

Auzind ca cumnata-mea a vazut Eagles pe viu intr-un club din Canada, si pe Dr. House si pe dr. Chase cu o trupa de smecheri - o fundatie caritabila organizeaza in alte lumi niste treburi cum nici nu ne trec prin minte - am realizat ca suntem niste imbecili.

Soarta tarii e importanta, democratia behaie, traim o lovitura de stat in lunga desfasurare sau macar o lovitura de imagine, si cam atat. Nu minimalizez povestea care ne-a adus in atentia globului intr-o combinatie nu atat de fericita precum cele legate de Nadia Comaneci sau Emil Cioran, dar incep sa deschid ochii si, cu iubire, as dori sa se ia.

Luni mergem la serviciu. Cu Traian Basescu sau nu. Marti platim rata. Cu 5 la suta mai mare sau nu - in functie de asta, vom renunta la doua saorme, trei pachete de tigari si un tricou. Miercuri e zi de leafa. Cu Traian Basescu sau nu. Joi descarcam un film de pe net. Cu sau fara. Vineri ne grabim acasa ca sa punem berile la gratar. Cu Traian Basescu sau fara. Dupa care dormim.

Intr-o varianta mai elaborata, ca poate suntem patroni: luni mergem la serviciu si avem sedinta aia cu doua coloane. Cu Traian Basescu sau fara. Marti ni se pune pata ca trebuie sa reducem din costuri si dam afara un salariat. Cu sau fara Traian Basescu. Miercuri vine o HG care ne permite sa il angajam la loc. Cu sau fara. Joi platim factura la curent, mai mare, dar nu-i nimic, vineri il dam pe nefericit din nou afara. Cu Traian Basescu sau fara, omul se sinucide, vine Catalin Radu Tanase cu agentul constatator si ... constata. Cu sau fara.

Intre timp a plouat, recolta isi revine. Cele 6 milioane de tone de grau pleaca singure in silozuri, sa poata fi exportate. Ca anul trecut. La fructe bagam din nou superproductie, ca ne iubeste Dumnezeu. In septembrie cumparam uniforme. Cu sau fara Traian Basescu. In octombrie avem din nou campanie electorala. Cu sau fara. Iar mizerie, atac la baioneta la adresa democratiei, Uniunea Europeana ne livreaza "mai trage o data" in capitolul Schengen. Dupa care pleaca niste bani inapoi la UE, dupa care apar niste dosare penale.

Inainte sa coacem vinete pentru zacusca ne uitam la jurnalele electorale, duminica ne incolonam ca orbii, mutii si surzii la ora de pictura si canto strategic, si nici nu stim cine-s aia, sau stim. Cu sau fara Traian Basescu.

Sunt interesati de borcanele noastre cu muraturi la fel de tare ca Don Henley sau Hugh Laurie. Deci am descoperit ceva. A spune, romani fiind, ca nu trebuie sa ne intrebam ce poate face tara pentru noi, ci oare ce putem noi sa prestam pentru dansa, e o nerozie.

Este exact invers de ce ar trebui sa se intample. Ea, tara, a fost confiscata de toti politicienii cu CNP de Romania, prin urmare ne datoreaza totul. Doar ca n-ar mai fi normal sa asteptam nimic. Eu, unul, de astazi uit ca exista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#romani referendum demitere Traian Basescu, #campanie electorala Romania, #referendum demitere Basescu vot , #referendum demitere