Bugetul UE - Basescu, ironii la adresa USL: Au ocazia sa obtina 8-9 mld euro in plus

Vineri, 15 Martie 2013, ora 17:31
3458 citiri
Bugetul UE - Basescu, ironii la adresa USL: Au ocazia sa obtina 8-9 mld euro in plus
Foto: B1

Presedintele Traian Basescu a explicat, vineri, la Bruxelles, ca Parlamentul European (PE) nu a respins bugetul UE, ci doreste ca acesta sa poata fi revizuit in viitor. El nu a scapat ocazia de a-i ironiza pe liderii USL, care i-au reprosat ca a negociat prost sumele de bani alocate Romaniei.

"Inteleg ca unii politicieni din patria noastra au inteles ca a fost respins bugetul si acum sefii de stat si de guvern se intalnesc iar sa mai puna niste bani. Nu. Este un act politic al Parlamentului European, pe care, personal, il consider indreptatit, dar care nu vizeaza cresterea alocarilor in buget. PE cere in principal sa existe obligatia revizuirii bugetului. Consiliul European a vorbit despre posibilitatea revizuirii acestui buget in 2014-2015, dar PE are ca obiectiv sa decida ca aceasta revizuire se va face", a detaliat seful statului.

Bugetul UE, blocat de Parlamentul European (Video)

El a mai spus ca un alt obiectiv al europarlamentarilor a fost de a "flexibiliza" sumele alocate statelor, in sensul in care sa poata fi mutati bani de la un capitol la altul.

"Alocatiile pe capitole, pe programe, pe proiecte beneficiaza de o ridigidate destul de mare. Nu poti lua bani de la programul operational pe Transporturi si sa-i duci la Agricultura. Banuiesc ca aici PE vrea sa aibe un cuvant mai greu. PE vrea sa lase posibilitatea adaptarii resurselor alocate unei tari la prioritatile pe care ea le are in acel moment", a explicat Traian Basescu.

Presedintele nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe liderii USL, care i-au reprosat in urma cu o luna ca nu a negociat bine sumele alocate Romaniei de la bugetul UE.

"Aceasta dezbatere care va fi in Parlmentul European va da ocazia parlamentarilor nostri sa obtina 8-9 miliarde de euro in plus. Parca imi reprosau mie ca a fost cresterea de numai 18% a bugetului, sunt convins ca prin priceperea, talentul, inteligenta si capacitatea lor de a convinge vor obtine bani in plus", a atacat Basescu.

Ponta: Sunt dezamagit de banii obtinuti de Romania

Pe 8 februarie, imediat dupa incheierea negocierilor din Consiliul European privind bugetul de care vor beneficia tarile UE in perioada 2014-2020, premierul Victor Ponta s-a declarat "dezamagit" de sumele alocate Romaniei.

"Realitatea este ca Romania a obtinut cea mai proasta intelegere pe care putea s-o obtina", a spus Ponta.

De asemenea, premierul l-a atacat pe presedinte, spunand ca "marea relatie" a acestuia cu Bruxelles-ul "a ramas o simpla legenda".

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Traian Basescu buget UE, #Traian Basescu USL buget Romania, #Basescu europarlamentari buget , #presedinte