Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bogdan Olteanu, la Tv Ziare.com: PNL nu intra la guvernare pana dupa alegeri

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 14:42
2089 citiri
Bogdan Olteanu, la Tv Ziare.com: PNL nu intra la guvernare pana dupa alegeri

"PNL nu intra la guvernare pana dupa alegeri, nu vrem sa intram miluiti sau cersind, la guvernare intri doar daca castigi alegeri", a spus deputatul PNL Bogdan Olteanu, precizand, pentru Televiziunea Ziare.com, ca "suntem intr-o perioada interesanta in care nu stim foarte bine ce vom face pentru ca nu stim foarte bine in ce pozitie vom fi azi sau maine".

"Se discuta despre iesirea PSD de la guvernare, ceea ce ar insemna asumarea intregi guvernari, in mod interimar de catre PD-l, urmand ca la un moment dat, conform Constitutiei, dupa 45 de zile, premierul Boc sa vina in fata Parlamentului, cu o noua structura de guvern.

Ar putea sa traga de timp pana dupa alegerile prezidentiale, ca lucrurile sa se aseze acolo, si dupa aceea sa vina cu o propunere de guvern, ar fi dincolo de limitele Constitutiei, dar ar fi vorba de ultimele zile de campanie, deci nimeni nu s-ar apleca prea mult pe aceasta tema", a incercat Olteanu sa prezica ce se va intampla pe plan politic in urmatoarea perioada de timp.

"Nu cred ca prin caderea guvernului va veni un nou guvern - va ramane guvernul Boc cu competente reduse pana la alegeri - vor face astfel mai putine prostii", a continuat penelistul.

Vezi aici inregistrarea emisiunii.

"Din punctul nostru de vedere este o mare problema de ce am accepta ca acest guvern sa continue, pentru ca in mod evident nu se ocupa de treburile guvernarii, ci de lupta pe ministerul de Interne", a mai spus Olteanu, amintind ca PNL lucreaza la o motiune de cenzura cu care spera sa "tranteasca acest guvern". De ce ar negocia in aceste conditii cu PSD? "Nu-mi dau seama ce am putea negocia", a spus deputatul, detaliind ca nu are idee ce anume a negociat Viorel Hrebenciuc cu PNL.

Razboiul pe Interne

"Incercam sa punem un guvern de tehnocrati, nu stiu daca s-o putea", intrucat depinde de Presedintele Basescu, "incercam sa aducem guvernarea pe linie dreapta" - adica nu razboi pe ministerul de Interne, nu razboi pe organizarea alegerilor, ci razboi pe cei 300.000 de oameni care au ramas fara locuri de munca anul acesta.

"Razboi inseamna reducerea impozitelor- asta da, pe asta ne razboim. Insa lumea se bate pe ministerul lui Dan Nica. Nu spun ca a fost un ministru bun. A fost cel mai slab ministru de Interne", a declarat Olteanu. Dar nu din acest caz a fost schimbat.

In definitiv, crede deputatul PNL, "Dan Nica a fost cel mai portocaliu ministru al PSD, nu a fost niciodata aproape de partidul sau, ci considerat de multi un apropiat al lui Basescu".

In ceea ce priveste speculatiile privind eventuala frauda la alegerile prezidentiale, Olteanu a povestit ca "noi, cu 20% impreuna cu UDMR, am organizat cinci randuri de evenimente electorale in doi ani, toata atat de corecte incat nimeni nu a putut sa protesteze nimic...noi vom presa, sper sa apara si o presiune din partea societatii civile...Dupa prezidentiale mai vedem cine va guverna".

"Mingea este la Basescu care probabil va incerca sa joace rolul de impaciuitor, ii va chema pe Geoana, pe Boc, la Cotroceni, ca sa le ceara sa se impace, poate chiar va refuza demiterea lui Nica cu toate ca si-o doreste...din asta ar putea eventual sa castige", a mai spus Olteanu, subliniind: "Cred ca lucrurile vor merge inspre o rupere".

"Cat ne costa criza? Ne costa 300.000 de someri anul asta, impozitul forfetar si pierderea a 50.000 de companii, 13 miliarde de euro, scaderea PIB anul acesta, etc. astea-s costurile majore, restul sunt costuri politice, unii le au la pierderi, altii la castiguri, dar sunt mai putin importante in aceasta situatie", a incercat penelistul o evaluare.

Parlamentul functioneaza mai bine in criza

In ceea ce priveste activitatea Parlamentului in perioada de criza politica, "deocamdata lucrurile sunt intr-un fel blocate, azi in Camera nu s-a votat mai nimic, mai multe legi organice au cazut. Nu-i asa de rau. Spre exemplu, am respins salariile speciale pentru membrii corpului de control al prim-ministrului, acei faimosi oameni angajati pe baza loialitatii si a unei ordonante neconstitutionale, deci uite ca aceste conflicte in coalitie au dus si la rezultate".

Basescu nu va mai iesi presedinte "cand se vor tine alegeri cinstite", iar "din incapacitatea guvernantilor de a conduce, Crin Antonescu are mari sanse" sa castige, a mai spus Olteanu.

A.I.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bogdan Olteanu, #Bogdan Olteanu criza politica, #Bogdan Olteanu ruperea coalitiei , #criza
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Guvern de tehnocrati: Adomnitei, Chiuariu, Cioroianu et alia