Binevoitor cu Iohannis, Basescu isi aminteste trecutul: Cu Iliescu, schimbul s-a facut in 15 minute (Video)

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 13:35
6215 citiri
Binevoitor cu Iohannis, Basescu isi aminteste trecutul: Cu Iliescu, schimbul s-a facut in 15 minute (Video)
Foto: Facebook/Traian Basescu

Presedintele in functie, Traian Basescu, i-a urat lui Klaus Iohannis, succesorul sau, sa aiba parte de doua mandate la Cotroceni. De asemenea, acesta a promis ca ii va transfera informatiile pe care le are si a amintit ca si-a preluat mandatul in 2004, de la Ion Iliescu, in doar 15 minute.

"Pentru mine este un moment extrem de important, este finalizarea a 10 ani de mandat. Va doresc, domnule presedinte ales, ca dupa primul mandat sa nu stati in banca din stanga, ci sa fiti tot in banca din dreapta, tot in banca presedintelui ales", a declarat Traian Basescu, la ceremonia in care CCR l-a validat pe Klaus Iohannis drept castigator al alegerilor prezidentiale.

Iohannis a primit mandatul de presedinte. Basescu a iesit simbolic pe usa

De asemenea, actualul lider de la Cotroceni a vorbit si despre perioada in care si-a preluat mandatul de presedinte de la Ion Iliescu, promitand ca ii va oferi informatii succesorului sau, Klaus Iohannis.

"Va voi transfera tot ceea ce stiu intr-o perioada de tranzitie care incepe azi. E o noutate. Cu dl Iliescu, schimbul s-a facut in 15 minute. Acum, prin organizarea timpurie a alegerilor, avem o perioada de tranzitie, fiecare consilier va transfera dosarele importante, iar eu insumi voi transfera catre dl Iohannis tot ce stiu.

Va multumesc intr-o chestiune personala. Nu voiam ca stanga sa domine toate institutiile. Scorul din alegeri arata ca las mostenire o tara care are optiuni de dreapta sau de centru-dreapta. Multumesc Curtii Constitutionale, cu care am lucrat bine in cei 10 ani", a mai declarat Traian Basescu.

La final, presedintele in functie a iesit simbolic pe usa.

Presedintele ales Klaus Iohannis a fost validat in functia de presedinte al Romaniei de magistratii Curtii Constitutionale.

Judecatorii au citit hotararea prin care confirma rezultatul si castigatorul alegerilor si i-au inmanat lui Klaus Iohannis mandatul de presedinte ales.

Klaus Iohannis a fost ales in functia de presedinte al Romaniei de 54,43% din cetatenii romani care s-au prezentat duminica la urne, insemnand un numar total de 6.288.769 de voturi. Contracandidatul sau, Victor Ponta, a fost votat de 45,56% din alegatori, adica 5.264.383 de voturi.

Prezenta la urne a fost de 64,10% (11.719.344 alegatori), cel mai mare procent de la scrutinul din anul 1996.

CCR a respins toate contestatiile privind alegerile prezidentiale

Iohannis mai are de trecut un hop pana la investitura

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis are termen inainte ca presedintele ales sa ocupe, oficial, scaunul de la Cotroceni, dupa ce marti a fost amanata o decizie de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru data de 25 noiembrie.

Curtea suprema ar fi trebuit sa judece marti primul termen, la doua zile dupa ce primarul Sibiului a castigat alegerile prezidentiale, dar magistratii au amanat discutarea spetei si, initial, nu au anuntat data la care instanta va analiza cazul lui Iohannis. ICCJ a informat ulterior ca termenul va fi judecat marti, 25 noiembrie.

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis: Ce a decis Inalta Curte

Asadar, la data mentionata se va lua in discutie primul termen din acest dosar dupa ce, pe 30 septembrie, ICCJ a admis in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate la decizia Curtii de Apel Alba Iulia, care ii daduse castig de cauza lui Klaus Iohannis.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Traian Basescu Iohannis presedinte, #Basescu mandat presedinte Iohannis, #Iohannis validat CCR presedinte , #presedinte