Bercea Mondialu s-a laudat ca i-a dat spaga lui Mircea Basescu

Luni, 01 August 2011, ora 15:27
2469 citiri
Bercea Mondialu s-a laudat ca i-a dat spaga lui Mircea Basescu
Foto: Arhiva

Sandu Anghel, zis si Bercea Mondialu, s-a laudat ca i-a dat spaga fratelui presedintelui, Mircea Basescu, pentru a interveni intr-un dosar.

Informatia apare, potrivit Realitatea TV, si in transcripturile interceptarilor telefonice din dosar, dar si intr-un document al CSM.

Potrivit sursei citate, nu este vorba despre un lucru nou, pana acum informatia aparand in presa, pe surse.

"Avem informatii ca Mircea Basescu (Mircea Basescu este nasul de botez al nepoatei lui Bercea Mondialu', n.a.) ar fi primit de la Bercea 300.000 de euro intr-un proces si urma ca Bercea sa-i mai dea alte 400.000 de euro. Dar sa vedem", ar fi spus, pe 24 martie, procurorul slatinean Eugen Iacobescu in prezenta mai multor ziaristi din presa olteana.

Cateva ore mai tarziu, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta transferul dosarului de la Iacobescu, la procurorii Curtii de Apel din Craiova "ca urmare a suspiciunilor emise in spatiul public privind solutionarea obiectiva a cauzelor".

Dupa anuntul Inaltei Curti, Eugen Iacobescu a revenit cu precizari in cazul "spagii la Mircea Basescu" si a retractat declaratiile sale initiale privind implicarea acestuia in dosar: "Vreau sa va informez pe dumneavoastra si opinia publica ca domnul Mircea Basescu nu este implicat in acest dosar, ca inculpatul Anghel Sandu niciodata nu a vorbit despre Mircea Basescu nici in arest si nici cu alte persoane, cu avocatii sai", a spus Iacobescu cand a fost contactat sa explice afirmatiile sale aparute in presa de la Olt vizavi de implicarea lui Mircea Basescu in cazul Bercea Mondialu'.

La acea vreme, si Mircea Basescu a negat aceste acuzatii. Si luni, fratele presedintelui a dezmintit din nou informatiile.

In cadrul unei declaratii acordate Ziua de Constanta, Mircea Basescu precizeaza: "sunt absurditati ceea ce a iesit din nou in presa. Eu am mai dat o data declaratie privitoare la acest subiect la momentul in care a aparut informatia".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Bercea mondialu micrcea basescu, #bercea mondiala spaga mircea basescu, #bercea mondialu ancheta , #Mircea Basescu