Becali, despre refuzul PPE: Eu nu vreau sa cersesc la Basescu

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 17:45
3093 citiri
Becali, despre refuzul PPE: Eu nu vreau sa cersesc la Basescu
Foto: sportingnews.ro

Europarlamentarul Gigi Becali spune ca cel care este vinovat pentru faptul ca nu este primit in grupul PPE este presedintele Traian Basescu, insa spune ca pana la urma acesta a revenit la sentimente mai bune si a realizat ca acolo este locul liderului PNG.

Intrebat in ce relatii este cu europarlamentarii PD-L, pe care in urma cu doua saptamani i-a numit "javrele lui Basescu", Becali a spus ca oricum nu ei conteaza, ci seful statului care se opune aderarii sale la grupul PPE.

"Prea mari relatii nu am, dar ei nu au niciun fel de relevanta, pentru ca eu am vorbit acolo si m-am intalnit cu secretarul general al PPE si le-am spus in felul urmator: domne, eu nu sunt un cersetor si nu cersesc, eu doar un lucru stiu, eu sunt crestin practicat, fapte crestinesti am facut cat tot Parlamentul asta European la un loc si nu vreau sa va supar spunandu-va astea.

Si inca un lucru va mai pot spune: nu se poate, daca sunteti oameni de onoare, sa hotarasca pentru mine Stolojan, sau Ungureanu, sau Preda, care nu stiu ce inseamna spovedania, care nu stiu ce inseamna imparatasania, daca eu sa fac parte dintr-o grupare crestin democrata in acest Parlament", a declarat Becali, la Realitatea FM.

El a dezvaluit ca raspunsul primit a fost nu depinde de nimeni altcineva in afara de presedintele Romaniei Traian Basescu.

"Si mi-a zis: 'stim domnul Becali, si tocmai de aia noi militam pentru dumneavostra, dar cel mai mult nu conteaza acesti oameni, conteaza Basescu'. Mi-a spus omul pe fata: 'domnul Becali, conteaza de Basescu'.

Daca conteaza de Basescu, atunci sa-mi zica Basescu, vrea Basescu bine.... Eu nu vreau sa cersesc la Basescu pentru ca a cersi sau a te duce sa ceri un favor dupa aia ti se cere alt favor.

Si am inteles eu ca a vorbit si a spus: 'da domne', parerea mea este ca Becali nu poate face parte decat din crestin-democratie'. Asa a spus dansul, domnia sa, ca sa ma pronunt mai civilizat asa, sa nu se mai supere ca-i spun Basescu direct, poate imi retrage sprijinul", a comentat Becali.

Lapte pentru scoli: Oricum propunea altcineva, asa am propus noi primii

Cat despre primul amendament propus de el de cand a ajuns in PE, Becali spune ca s-a grabit sa-l anunte pentru ca altfel o facea altcineva si ei au vrut sa fie primii.

"Pentru subventia la lapte si pentru a sustine de fapt agricultura, am propus dintr-un buget de 69 de milioane de euro sa creasca la 103 de milioane de euro, buget subventionat de Uniunea Europeana pentru lapte in scoli.

Am zis noi sa fim primii pentru ca oricum, de aia l-am si facut public, pentru ca o sa-l propunem, pentru ca oricum propunea altcineva si atunci am vrut sa fim noi primii cu ideea. Are toate sansele sa fie votata pentru ca este un amendament de bun simt si un amendament onorabil", a mai spus Becali.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Gigi Becali europarlamentar, #acceptare grup PPE, #cersit Traian Basescu , #presedinte