Basescu il compara pe Dragnea cu Ceausescu: Ar putea negocia pentru schimbarea lui Ponta (Video)

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 22:14
3540 citiri
Basescu il compara pe Dragnea cu Ceausescu: Ar putea negocia pentru schimbarea lui Ponta (Video)
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca PNL "face blat" cu premierul Victor Ponta, atat privind legea alegerii primarului dintr-un singur tur, cat si in ce priveste votul prin corespondenta.

"Uitati-va cum sunteaza legea votului prin corespondenta", a spus Traian Basescu, luni seara, la TVR 1. Acesta a comentat proiectul de lege inaintat de Eugen Tomac, precizand ca legea "era foarte buna, puteau sa o imbunatateasca, dar au eliminat-o".

Despre votul prin corespondenta, fostul presedinte a declarat ca "nici PNL nu-l vrea, nici PSD nu-l vrea, nici UDMR nu-l vrea. Pentru ei, diaspora e nisip miscator. De aceea ii pacalesc pe cei din strainatate ca vor avea vot prin corespondenta".

In plus, fostul sef al statului a criticat PNL ca a avut presedintia comisiei de Cod Electoral, dar a renuntat la aceasta.

Comisia de Cod Electoral: o nebuloasa in PNL cu vagi explicatii

"Uitati-va la Primaria Capitalei - cand s-a pus problema alegerii unui primar interimar, Consiliul, in care majoritate este PNL, a votat un primar interimar UNPR. USL nu s-a desprins, uitati-va in teritoriu", a precizat Basescu.

Liviu Dragnea, comparat cu Nicolae Ceausescu

Traian Basescu a ironizat alegerile din PSD, pentru functia de presedinte pentru care a candidat doar Liviu Dragnea.

"Sa vedem cati din cei care au votat aveau domiciliul in cimitire, cati aveau domiciliu in strainatate, cati erau minori. Dadea rau daca nu era ceva apropiat de 500 de mii. Au concentrat toate resursele pe care le-au concentrat si la referendum.

Am fost tare ingrijorat ca s-ar putea sa nu iasa Dragnea. N-am auzit de cand sunt sa se fi facut asemenea scrutinuri interne cand ai un singur candidat. Rostul este atunci cand ai doi, trei, cinci candidati.

Rezultatul, care inca nu a fost anuntat oficial, probabil va fi de 99,99 la suta, ca nu se cade la asemenea lider sa nu ai 99 la suta, cum avea si predecesorul lor dinainte de Revolutie. Rezultatul va fi unul care ii va da lui Dragnea o putere incredibila si in raport cu Guvernul, cu premierul", a spus Traian Basescu.

Basescu ironizeaza alegerile din PSD: Daca Dragnea pierde, suntem pierduti si noi. Sa luam urnele cu asalt!

Acesta intreaba cat de credibila este sustinerea luptei anticoruptie a PSD, "atata timp cat acest partid alege in fruntea lui un om care a fost deja condamnat pentru nimic altceva decat frauda electorala".

"PSD cu Dragnea va fi mult mai putin credibil. Ponta a demisionat din motive legate de justitie si nu spun ca e un lucru bun, dar suntem in fata unei realitati. Ponta a demisionat si nu e inca in situatia de a fi fost condamnat intr-o prima instanta.

Dragnea, care e condamnat in prima instanta, a devenit presedintele partidului. S-a schimbat un presupus om care a incalcat legea cu unul care sigur a incalcat-o. Dragnea e un baiat istet, a fost in PD, dar in mod categoric, daca i se va intinde mana unor negocieri, le va face. Insa ce s-a intamplat la ultima motiune legitimieaza ce spune Oprisan - vom continua sa avem premier de la PSD", a mai declarat fostul presedinte.

Mega-alegeri in PSD pentru Dragnea: Nu voi ezita sa iau masuri care sa produca suparare

Referitor la presedintele UNPR, Gabriel Oprea, fostul sef al statului a mentionat ca acesta "trebuie sa uite de povestea cu sustinerea interesului national, ca numai sustinere de interes national n-a fost la ultima motiune, cand parlamentarii dansului au stat cumintei in banci sa-l sustina pe Ponta la putere, in conditiile in care stie foarte bine care este efectul pe plan extern".

"Nici la mine nu se putea pune semnul de egalitate intre ce as fi facut si interesul national, slava Domnului ca nu am facut nimic care sa nu fie in interesul national", a mai comentat fostul presedinte.

Nu in ultimul rand, acesta a spus ca Romania nu este pregatita pentru cresteri salariale si a relatat un moment in care a fost sunat de o femeie, subliniind ca, dupa anuntata reducere a pretului medicamentelor, de la 1 iulie, pretul unora chiar s-a majorat.

"Am primit telefon de la o doamna din Bucuresti care de cativa ani face tratament cu un medicament pentru cancer. Dupa micsorarea preturilor, acel medicament n-a mai fost gratuit, acum costa 500 de lei", a mai declarat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Traian Basescu Dragnea alegeri PSD, #Basescu PNL blat Ponta, #Basescu USL, #Basescu vot corespondenta , #presedinte