Basescu ataca memorandumul lui Ponta: Primarii sunt pusi sa faca ceva ilegal

Joi, 09 August 2012, ora 18:45
9897 citiri
Basescu ataca memorandumul lui Ponta: Primarii sunt pusi sa faca ceva ilegal

Traian Basescu a prezentat joi memorandumul prin care Guvernul Ponta a decis sa scoata de pe listele electorale 9 categorii de persoane, sustinand amuzat ca USL nu il va bate niciodata pentru ca nu respecta legea.

"Nu or sa ma bata niciodata pentru ca eu respect legea si atunci cand nu ma avantajeaza. Ei isi fac legi in functie de interese si asta ii va face sa piarda din nou", a comentat Traian Basescu, prezentand memorandumul semnat de "premierul doctor Victor Ponta".

Guvernul scoate 9 categorii de persoane din listele electorale

Presedintele suspendat i-a avertizat pe primari, ca ceea ce li se cere de la Bucuresti este ilegal.

"Eu respect legea, ei nu o respecta niciodata. Arata ca sunt nepregatiti, adica nu stiu carte", a declarat Traian Basescu spunand ca asistam la o "epopee a falsificarii".

Presedintele suspendat a prezentat mai intai un document care purta sigla PSD, datat 2 august, adica "dupa ce s-a terminat referendumul si au vazut rezultatele", a completat acesta.

Conform documentului, PSD intentiona inca de atunci sa scoata din listele cetatenilor cu drept de vot pe cei aflati in strainatate sau alte categorii, "si care sunt de ordinul milioanelor" dupa cum se preciza in documentul PSD.

"La asemenea document nu poti decat sa iti faci cruce(...) E un document trimis in teritoriu, de dezinformare a propriilor lor membri, primari si presedinti de Consilii Judetene. Oamenii aceia nu stiu neaparat legea si cand primesc ceva de la centru spun ca e legal", a comentat presedintele suspendat, reamintind ca la alegerile locale au figurat pe liste circa 1,8 milioane de romani aflati in Spania si Italia.

"Au fost pe liste la alegerile locale si acum trebuie scosi? Sunt de un ridicol fara margini. Nu or sa ma bata niciodata pentru ca eu respect legea si atunci cand nu ma avantajeaza. Ei isi fac legi in functie de interese si asta ii va face sa piarda din nou", a declarat Traian Basescu.

Presedintele suspendat a continuat sarcastic. "Nu vreau sa fac nicio legatura intre acest document si o adresa a Curtii, se pare, putin eronata. Nu vreau sa fac o legatura, nu, nu pot sa cred ca e vreo legatura", a spus el apasat.

De ce nu fac memorandumul public?

"Partidul decide, Guvernul executa!", a continuat apoi, reamintind ca in sedinta de guvern din 7 iulie premierul Ponta a anuntat ca nu se mai face mini-recensamantul, in schimb, "dupa ce s-au evacuat reprezentantii mass-media", a fost aprobat memorandumul care prevede eliminarea celor 9 categorii de persoane de pe listele electorale permanente.

"Nu stiu de ce nu il fac public si trebuie sa vina cu porumbelul de la guvern", a spus razand Traian Basescu, referindu-se la aparitia memorandumului in toate cotidienele, joi la amiaza.

Intrebat de un jurnalist de la Antena3 de unde il are, Traian Basescu a raspuns razand: "Ghici! De la Antena3. Serios!".

A continuat apoi sa comenteze principalele prevederi ale memorandumului si circularei trimise de ministrul Administratiei Radu Stroe tuturor primarilor si prefectilor.

"Este extrem de interesant ca li se cere, spre exemplu, sa identifice numarul persoanelor al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit. Nimeni care are actul de identitate expirat nu poate fi radiat de pe lista", a spus Traian Basescu.

Acesta s-a referit si la faptul ca fiecare cetatean e liber sa isi declare domiciliul singur, "nu poate sa vina nici doctor Ponta, nici Corlatean".

Numararea celor care au divortat si s-au casatorit, prevazuta in memorandum, i s-a parut lui Traian Basescu "una din marile aberatii", cata vreme nimeni nu isi schimba in asemenea situatii CNP-ul.

El a si imaginat razand o situatie ipotetica in care primarii sau prefectii incep sa bata pe la usi "plini de transpiratie" ca sa ii intrebe pe oameni daca au divortat sau nu.

"Cel mai ridicol lucru este ca nu tin cont nu numai de lege, dar nici de ultimul document al Curtii. E halucinant ce poate sa faca un guvern incompetent. Spune CCR in decizia 3, (...) ca "realizarea listelor electorale permanente se face de catre primari in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii referendumului".

"Puteau sa inteleaga. Nu va mai zbateti, baieti, sa ne pacaliti(...) Nu stiu pe ce se bazeaza acesti oameni in incercarea de a trimite niste falsuri la CCR", a mai comentat Traian Basescu, adaugand ca vrea sa creada ca la baza acestor decizii ale Guvernului Ponta stau doar "incompetenta si credinta ca in fata lor se inclina institutiile".

"Ii sfatuiesc prieteneste pe primari sa nu intre in acest sir al ilegalitatilor"

In acest context, Traian Basescu a atras atentia asupra faptului ca premierul Victor Ponta "a dat doua instructiuni catre Parchete" si le-a atras atentia primarilor ca li se cere ceva ilegal.

"Ii atentionez pe primari ca memorandumul aprobat de Guvern si circulara semnata de ministrul Administratiei, domnul Radu Stroe, contravin legii si ii rog prieteneste pe alesi in mod deosebit, pentru ca stiu cat valoreaza si cat de greu este sa obtii o functie aleasa, ii sfatuiesc prieteneste sa nu intre in acest lung sir al ilegalitatilor.

De altfel, ei nici nu au cum sa puna la dispozitie informatiile legale cu privire la ceea ce li s-a solicitat", a declarat Traian Basescu.

"Vor sa ascunda falsificarea referendumului sub semnaturile primarilor"

Presedintele suspendat a mai facut referire si la datele cerute in legatura cu romanii inscrisi la CNAS, in ciuda faptului ca in motivarea Curtii la respingerea tuturor sesizarilor USL pe referendum se scria clar ca aceste date nu sunt relevante pentru aceasta situatie.

"Curtea le spune, ei spun 'Si ce daca?'. Legea le spune, ei spun 'Si ce daca?' E un exercitiu extrem de costisitor pentru credibilitatea Romaniei(...) Aceste documente sunt publice, macar circulara lui Stroe a fost transmisa catre toata tara, nu are cum sa nu ajunga la toate ambasadele", a mai spus Traian Basescu, precizand ca va vedea toata lumea "modul ilar" in care Puterea incearca "sa mistifice" rezultatul referendumului.

"Nu ii inteleg de ce nu se mai opresc. Fiecare zi care trece ii afunda mai mult in ilegalitati si in riscuri. (...)Daca aici la Bucuresti legile electorale sunt atat de putin cunoscute, imaginati-va cat de cunoscute sunt la nivelul primarilor(...)

Ii pacalesc, ii mint fara mila, in speranta ca vor gasi o formula sa mistifice rezultatul referendumului din 29 iulie. Asa cum au vrut sa ascunda lovitura de stat sub votul cetatenilor, acum vor sa ascunda falsificarea referendumului sub semnaturile amaratilor alora. E greu de imaginat, cata perfidie!", a conchis Traian Basescu.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Basescu memorandum referendum demitere, #Basescu USL liste electorale , #referendum demitere