Basescu, Udrea & Co simt razbunarea greilor PDL (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 20 Martie 2012, ora 14:08
9208 citiri
Basescu, Udrea & Co simt razbunarea greilor PDL (Opinii)

Din timp in timp, Traian Basescu simte nevoia sa-si mai descarce din supararea provocata de vechea garda a PDL care nu se implica suficient in lupta electorala a PDL.

"Asta e problema greilor PDL acum. Drepturi au foarte mari, dar nu au dreptul la batalie politica, ca se tulbura. Au aceasta problema si e o chestiune de responsabilitate", a declarat din nou Traian Basescu la B1 TV.

Departe de mine intentia de a plange dupa tripleta BVB, prin venele careia curge sange fesenist si care are la activ o colectie remarcabila de suspiciuni si scandaluri inclusiv de coruptie. Dar tripleta si oamenii ei au fost scosi, mai degraba cu forta, de la butoanele puterii in partid si guvernamentale tocmai in numele reformei interne. Era nevoie de o noua imagine si de sange proaspat. Foarte bine!

Si cine a intruchipat reforma? Cine a preluat fraiele si a inceput sa faca jocurile in locul marginalizatei triplete? Elena Udrea, Roberta Anastase si grupul lor de influenta nu numai din partid, dar si din afara lui.

Cu fiecare pas inapoi facut de tripleta, le-am vazut tot mai puternice nu numai pe cele doua doamne, dar si UNPR-ul, ajuns din plomba a guvernarii un fel de vagon de lux, pe care si asa obositul PDL trebuie sa il care spre viitorul parlament.

Dar poate ca doamnele PDL-ului tinere si ambitioase sunt cu adevarat valoroase si ocupa cu succes spatiul castigat prin mazilirea garzii vechi. Nu numai cifrele din sondaje, dar aspectul si prestatia partidului nu confirma asa ceva, dimpotriva.

Daca Vasile Blaga are cote de popularitate ce-l apropie de plutonul de frunte, daca Adriean Videanu inca ar putea intra cu sanse in batalia pentru Bucuresti, Roberta Anastase si Elena Udrea au cote de credibilitate in marja de eroare.

"Udrea si Anastase sunt in devenire, mai au de mancat politica", le-a mangaiat pe cap presedintele. Daca nu sunt "grele", daca nu sunt coapte, de ce le-a fost pusa pe cap o palarie atat de mare? De ce joaca in liga mare, daca nu sunt pregatite pentru ea?

D-na Anastase nu a ratat nicio, dar absolut nicio strachina in care putea sa calce ca presedinte al Camerei Deputatilor, iar frauda de la votul la legea pensiilor a fost atat de grosolana, incat i-a descalificat nu numai onoarea, ci si inteligenta.

Elena Udrea a sapat o falie adanca in partid si a distrus practic organizatia Bucuresti. Acum cauta cu disperare un candidat nu neaparat cu sanse in fata lui Sorin Oprescu, dar macar unul care sa nu piarda precum Mircea Geoana in fata lui Traian Basescu in 2004.

Termenul de 15 martie, stabilit pentru anuntarea candidatului, a fost abandonat fara explicatii, in timp ce diversi apropiati ai d-nei Undra arunca tot felul de petarde despre candidati surpriza, independenti sau nu, dar care nu se arata.

Sub conducerea garzii noi, partidul se scufunda in haos. PDL sufera de o lipsa de comunicare cronicizata (sa mai spunem ca acesta este domeniul de care raspunde Roberta Anastase), de o indisciplina, dezorganizare si incoerenta surpinzatoare pentru partidul recunoscut pentru ca actiona precum o falanga romana.

Traian Basescu vede toate lucrurile acestea si uneori le recunoaste si public: "Partidul ar fi mult mai bine condus daca l-as conduce eu", declara recent domnia sa. Dupa cum este clar ca regreta performanta organizatorica a tripletei cu care a castigat multe alegeri. Ca dovada, incercarea de recuperare a lui Vasile Blaga.

Nu este vorba numai despre presedintia Senatului, dar si despre cooptarea d-lui Blaga intr-o comisie care sa organizeze partidul pentru alegerile din acest an, comisie constituita in ianuarie. Acolo, insa, Vasile Blaga este flancat de aceleasi Roberta Anastase si Elena Udrea.

Acum presedintele il tot impinge spre o noua candidatura la Bucuresti ca sa mascheze esecul Elenei Udrea, care sa aiba si pe cine sa dea vina dupa un eventual esec, destul de previzibil. Adica Vasile Blaga ar trebui sa presteze pe toate fronturile, si candidat, iar organizator, iar cele doua doamne sa beneficieze.

Se pare ca Vasile Blaga nu este deloc incantat de aceasta postura. Mai mult decat atat, tripleta si reprezentatii lor trosnesc UNPR pe unde il prind.

Atitudinea lui Traian Basesu fata de tripleta mi se pare incorecta. Dupa ce au fost inlaturati cu forta si cam neelegant pentru a face loc noii garzi, ar trebui acum sa se mobilizeze din rasputeri ca sa puna pe roti caruta innamolita de inlocuitorii lor cu plete?

E firesc, e omenesc, e in logica politica sa iti lasi adversarii sa esueze pentru a te dovedi mai bun si a le lua locul. Nu asta spera si Elena Udrea sa se intample cu Guvernul condus de Victor Ponta daca acesta ar fi acceptat sugubeata propunere facuta in februarie de Traian Basescu?

Pana la urma, greii PDL nu fac decat sa-si dovedeasca importanta in partid si au tot dreptul sa o faca.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Basescu greii PDL, #Blaga Videanu Berceanu PDL, #Basescu tripleta BVB PDL, #Basescu promovare Udrea Anastase , #Elena Udrea