Basescu: Tariceanu poate prelua sefia PNL

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 08:038641 citiri
Basescu: Tariceanu poate prelua sefia PNL
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Traian Basescu nu are de gand sa devina presedintele PNL pentru a-si asigura pe viitor rolul de lider al Opozitiei, insa sustine ca pentru aceasta pozitie ar fi ideal fostul sef al liberalilor si actual lider al ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

"Nu am obiectivul acesta sa devin presedinte PNL. Categoric nu. Tariceanu poate fi presedinte la PNL. El are o cota mare de incredere. Niciun lider de acolo nu e la nivelul lui de incredere", a spus Traian Basescu, miercuri seara, la Romania TV.

Fostul sef de stat arata ca Tariceanu are o cota de incredere de circa 40%.

Topul increderii in politicieni - sondaj ISSPOL

Basescu vede PNL intr-o criza profunda care nu exclude posibilitatea ca liberalii sa aiba negocieri cu ALDE, adversar in alegeri si aliat declarat al PSD. Scenariul imaginat de Basescu prevede ca Tariceanu sa redevina presedinte al PNL dupa o fuziune cu ALDE.

"As privi catre o alta solutie, PNL e intr-o criza atat de mare, nu exclud posibilitatea ca PNL sa aiba negocieri cu ALDE si sa-l aduca pe Tariceanu presedinte la PNL dupa o fuziune. Nu exclud aceasta posibilitate, Tariceanu are la incredere circa 40%. Nu ma mai vad in functia de ministru, dar intr-o alianta asta e, eu nu am nicio formatiune politica cu care sa spun ca am avut o relatie amicala in afara de PDL", a declarat fostul presedinte pentru sursa citata.

Amintim ca, miercuri, presedintele Iohannis a avut o prima runda de consultari la Cotroceni cu partidele care au reusit sa intre in Parlament, la care insa nu au acceptat invitatia PSD si ALDE.

In acelasi timp, criza din PNL la care se refera Basescu a dus la demisia vechii conduceri si aprobarea unui interimat, lidera de facto fiind acum Raluca Turcan de la Sibiu, a carei organizatie a obtinut cel mai bun scor PNL la alegerile de duminica.

Calin Popescu Tariceanu a plecat din PNL in 2014, dupa ce s-a impotrivit ruperii USL (alianta PNL-PSD)

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News