Basescu: Suprapunerea anticipatelor cu localele, cea mai mare greseala. PSD ar avea mai mult de castigat

Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 22:47
5593 citiri
Basescu: Suprapunerea anticipatelor cu localele, cea mai mare greseala. PSD ar avea mai mult de castigat

Europarlamentarul Traian Basescu sustine ca, in situatia in care alegerile locale s-ar organiza concomitent cu cele parlamentare, datorita masinariei de partid, PSD ar avea un scor electoral mai bun la parlamentare decat daca acestea ar fi organizate separat.

"Daca cineva a facut socoteli de suprapunere (a alegerilor anticipate - n.r.) pe locale a gresit-o rau de tot, pentru ca PSD-ul se mobilizeaza cel mai bine la locale. Acolo fiecare primar, fiecare consilier PSD, si ei sunt doua treimi, se mobilizeaza pentru ei si, daca tot se mobilizeaza pentru ei, pune stampila si pe partidul lui la legislative. Eu cred ca liberalii, care sunt aliatii nostri, dar eu vorbesc ca sa ii si trezesc din visele astea, liberalii trebuie sa stie ca masinaria de partid a PSD-ului este mai puternica decat cea pe care au mostenit-o de la PDL.

PDL-ul avea a doua mare masinarie de campanie, dar toti stiam sa PSD-ul are o masinarie mai tare, mai eficienta decat a noastra. Deci sa nu mizeze pe faptul ca au structura de campanie a PDL-ului si ca vor invinge PSD-ul in timp ce se desfasoara localele. Eu nu spun ca PSD-ul va mai lua aceleasi procente, dar va lua procente mult mai bune decat daca s-ar desfasura legislativele separat de locale. La locale PSD-ul se mobilizeaza maxim", a sustinut Traian Basescu duminica seara, intr-o emisiune la Romania Tv.

Fostul presedinte sustine ca nu crede ca liberalii isi doresc cu adevarat alegeri anticipate si ca nici nu ar avea motive pentru acest lucru.

"Sincer, nu cred ca vor alegeri anticipate liberalii din 2 motive: guvernul inca poate aduna puncte luand masuri asteptate de populatie (...). Liberalii sunt si ei oameni ca noi toti: de ce si-ar pierde pensia de parlamentar, pentru ca nu se da pensie decat la mandat intreg, deci de ce si-ar pierde pensia, ca sa faca hatarul cui? Si cred ca sunt si liberali responsabili care zic de ce sa bagam tara in instabilitate politica pentru trei, patru luni?" a adaugat Basescu.

El catalogheaza drept o "mare greseala" faptul ca PNL nu a lasat PSD sa continue guvernarea, ceea ce ar fi dus la un declin mai accentuat al fostului partid de guvernare.

"Marea greseala a fost ca au intrat la guvernare. Cine i-a pus sa dea jos guvernul PSD? Trebuia sa-i lase sa dea jos pensiile, sa dea toate cele si pe urma sa vina la guvernare, pentru ca PSD-ul intrase pe o panta de coborare din care nu-i mai urca nimeni. Asa, au inceput sa franeze caderea", a spus Basescu.

Eurodeputatul PMP sustine de asemenea ca UDMR si PSD nu pot da jos guvernul fara "un grup de liberali de bine" care sa voteze motiunea de cenzuri anuntata de cele doua formatiuni politice.

"Marele adevar este ca acum, PSD-ul si UDMR-ul la un loc nu au o majoritate cu care sa doboare guvernul. Pot fi optimisti doar daca un grup de liberali de bine voteaza si ei motiunea. Altfel nu au majoritatea necesara caderii guvernului", a adaugat fostul sef al statului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#basescu anticipate locale , #europarlamentar