Basescu, suparat pe moldoveni: Nu vrem la Est un guvern controlat de Moscova

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 15:15
2818 citiri
Basescu, suparat pe moldoveni: Nu vrem la Est un guvern controlat de Moscova
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca Ion Sturza ar fi fost "o solutie acceptabila" pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova, acuzand ca la Chisinau se urmareste readucerea la putere a lui Vlad Plahotniuc.

"Miopia politicienilor moldoveni: Guvernul Sturza ar fi fost indiscutabil o solutie acceptabila pentru tara, pentru cetatenii Republicii Moldova si pentru Bruxelles", a scris pe Facebook Traian Basescu, la o zi dupa ce in Parlamentul de la Chisinau nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru votarea candidatului desemnat pentru functia de premier.

La sedinta speciala au venit doar 47 de deputati, Legislativul de la Chisinau fiind format din 101 parlamentari.

Moldova tot n-are premier: Chiulul deputatilor il face pe Sturza sa isi depuna mandatul (Video)

"N-a fost sa fie, pentru ca liderii partidelor autointitulati a fi proeuropeni si-au dat din nou in petec proband ca nu au nimic comun nici cu proeuropenismul si nici cu interesele tarii lor.

Ii mina doar interesele si ambitiile personale sau cel mult interesele de partid, dar de prea putine ori interesul national", mai spune Traian Basescu.

Acesta sustine ca parlamentarii moldoveni urmaresc sa-l aduca la putere pe Vlad Plahotniuc.

"Pentru a-l aduce la putere pe sforarul care tinde sa confiste statul, Plahotniuc, ei au sacrificat fara ezitare aspiratiile democratice ale propriului lor electorat si ce-i mai grav, au sacrificat aspiratiile generatiei tinere.

Dupa incercarea esuata in Parlament de a forma un guvern acceptabil, presedintele Nicolae Timofti este intr-o situatie extrem de dificila: ori cedeaza in favoarea intereselor marunte ale liderilor proeuropeni si-l desemneaza pe Plahotniuc sa formeze guvernul, ori joaca pe cartea europeana si desemneaza un premier, din aceeasi majoritate parlamentara, dar 'curat' si acceptat ca partener european.

Sper ca va reusi prin negociere sa treaca peste constrangerile generate de deciziile Curtii Constitutionale", mai spune fostul presedinte.

Nu in ultimul rand, Basescu spune ca Romania este interesata de Republica Moldova "pentru ca, dincolo de motivatia istorica si culturala, nu vrem la frontiera de Est un guvern susceptibil a fi controlat de Moscova".

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu premier Moldova, #Basescu Sturza premier Moldova, #Ion Sturza premier Moldova, #Ion Sturza vor Parlament , #presedinte
Comentarii