Basescu spune ca nu a vazut "lista lui Gadea": Eu eram la garaj atunci

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 07:55 4518 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca nu a avut cunostinta, in timpul mandatului sau, de vreun document transmis de catre Comisia Europeana, care sa contina nume de persoane cu probleme penale, in acea perioada fiind suspendat din functia de sef de stat de coalitia USL.

"Am vazut o lista neagra a lui Catherine Day. Nici acea lista nu a ajuns la mine vreodata. Acea scrisoare este datata 18 iulie 2012. La acea data eram la garaj. Ma luptam cu baiatul ala. La mine nu a ajuns, daca a ajuns la Crin Antonescu, trebuia sa mi-o lase mostenire. Nu am primit asa ceva la revenirea la Cotroceni. Nu am vazut un to do list", a sustinut Traian Basescu, marti seara, la Romania TV.

Guvernul va transmite Comisiei Europene o adresa in care cere lamuriri despre posibile ingerinte in Justitie, dupa ce un document din 2012 privind MCV, facut public duminica, continea si o lista de persoane cu probleme penale.

Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului Romaniei, care prezinta o lista de 21 de cerinte ale Comisiei Europene in legatura cu MCV, prezentat de Mihai Gadea la Antena 3.

Unul dintre puncte prevede descrierea situatiei si stabilirea pasilor de urmat in cazuri de coruptie cunoscute, fiind date si nume: Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Chiuariu.

Comisia Europeana a transmis, marti, ca documentul din 2012, in cadrul MCV, face parte din schimburile tehnice uzuale.

"Acest lucru a fost parte a schimburilor tehnice uzuale efectuate in cadrul MCV in urma cu cativa ani (2012), referitor la standardul de referinta 3, care prevede Construirea pe baza progreselor facute deja, continuarea efectuarii de investigatii profesioniste, nepartinitoare, in cazul acuzatiilor de coruptie la nivel inalt. Dupa cum stiti, MCV este un proces bazat pe un acord, menit sa evalueze progresele Romaniei in virtutea unor standarde de referinta stabilite", a declarat Christian Wigand, purtator de cuvant pentru domeniile Stat de Drept, Carta drepturilor fundamentale, Justitie din cadrul Comisiei Europene.

Citeste si Noua reactie a CE in scandalul "lista lui Gadea": Cine a publicat pentru prima oara documentul pe Internet

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Pensula
rank 5
era in garaj... si cand a iesit tot in garaj a ramas, de n-a vazut
DAN-795
rank 5