Basescu si Firea se vor impaca la mediator

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 11:10 3520 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii au suspendat cercetarile in dosarul Gabriela Firea versus Traian Basescu, cei doi cazand intr-un final de acord sa rezolve disputa la mediator.

Potrivit B1 TV, actele au fost depuse la dosar de indata ce Firea si Basescu au inceput medierea.

Pe 16 aprilie 2014, Gabriela Firea a depus o plangere penala impotriva lui Traian Basescu, pe care il acuza de santaj si amenintare, dupa ce acesta declarase cu cateva zile inainte, intr-o emisiune la B1 TV, ca "ar face mai bine sa fie atenta si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

Basescu nu mai e acuzat de santaj, ci de amenintare: "Justitia se apropie de adevar" (Video)

Au existat numeroase tentative de "impacare" intre cei doi, insa senatorul PSD a amanat de mai multe ori, cerand timp sa "cantareasca" situatia.

Firea sustine ca Basescu a facut "acele amenintari, acele jigniri", pentru ca, la acel moment, ea era membru al Comisiei parlamentare care ancheta modul in care fiica cea mare a fostului sef de stat, Ioana Basescu, a obtinut de la CEC Bank imprumutul necesar cumpararii unui teren agricol in comuna calaraseana Nana.

Gabriela Firea, in lacrimi la Parchet: M-am gandit mult, l-am iertat pe Traian Basescu

La momentul la care avocatii lui Basescu au propus medierea, Firea a spus ca va analiza aceasta posibilitate, pentru ca nu vrea sa para razbunatoare, dar nici nu poate sa stearga cu buretele.

"Nici nu vreau sa fiu considerata un om razbunator, pentru ca sunt un bun crestin, dar nici nu pot sa sterg cu buretele tot ce s-a intamplat. Cred ca trebuie sa existe ori o recunoastere publica a faptului ca s-a gresit, ori o alta atitudine pe care sa o aiba fostul presedinte fata de mine ca persoana si fata de mine ca parlamentar", a declarat atunci Firea.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com