Basescu se intreaba cat de corecta e ancheta de la Nana: Parchetul General il reclama la CSM

Sambata, 07 Martie 2015, ora 21:14
9768 citiri
Basescu se intreaba cat de corecta e ancheta de la Nana: Parchetul General il reclama la CSM

Parchetul General a luat pozitie sambata seara fata de atacurile fostului presedinte Traian Basescu.

Ministerul Public a reactionat la postarea de pe Facebook a lui Traian Basescu, in care fostul presedinte a vorbit despre dosarul penal in care este implicata fiica sa cea mare, Ioana, si in care procurorii au dispus sechestru pe terenurile unor sateni din comuna Nana.

Dupa ce fostul presedinte si-a exprimat speranta ca astfel de investigatii sa fie demarate in toata tara si s-a intrebat de ce ancheta nu a inceput mai devreme, Parchetul General a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cerand sa stabileasca daca fostul sef de stat a afectat independenta Justitiei.

Lui Basescu ii pare rau de satenii din Nana: Suporta consecintele unei actiuni impotriva mea (Video)

"Masurile procesuale dispuse de procurori intr-un dosar penal sunt analizate si validate doar de catre judecatori. Conducerea Ministerului Public apreciaza ca fiind regretabil faptul ca un fost presedinte al Romaniei pune la indoiala independenta si impartialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natura sa afecteze prestigiul si credibilitatea Justitiei.

In acest context, conducerea Ministerului Public solicita Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei Justitiei, potrivit art. 1 si 30 din Legea nr.317/2004, sa isi indeplineasca obligatia legala de a apara judecatorii si procurorii impotriva oricarui act care le-ar putea afecta independenta sau impartialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea", se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului General.

Lui Basescu ii este mila de satenii din Nana

Traian Basescu a mentionat, sambata, ca ii pare rau pentru cele 127 de familii din comuna Nana care au sechestru pe terenuri, in urma dosarului in care este implicata fiica sa cea mare, dupa ce satenii au dat vina pe fostul sef de stat pentru situatia in care se afla.

127 de sateni din Nana au sechestru pe terenuri: "De la Basescu ni se trage"

"Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati. Asta va constata Justitia, iar cei care au incalcat legea vor raspunde", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte a adaugat ca spera ca astfel de investigatii sa fie demarate in toata tara, intrebandu-se de ce ancheta nu a inceput mai devreme, in contextul in care firma italiana de la care Ioana Basescu a cumparat terenul il detinea presupus ilegal de trei ani.

"Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepand spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis. Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta. Oare de ce timp de trei ani, cat timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor, nu s-a facut nici o investigatie?", a mai notat fostul sef de stat.

Saptamana aceasta, 127 de sateni din Nana au fost instiintati de procurori ca li s-a pus sechestru pe terenurile agricole, in dosarul in care Ioana Basescu are calitate de martor.

Sechestru pe o parte din mosia lui Basescu de la Nana

Procurorii ancheteaza modul in care au fost retrocedate peste 700 de hectare de pamant, inclusiv cele 290 de hectare achizitionate de Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte, teren cultivat in prezent cu rapita, dar pus sub sechestru de procurori.

Dosarul Nana: Sechestrul asigurator, mentinut in cazul Ioanei Basescu

D.T.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Basescu Parchetul General CSM, #Basescu ancheta Nana , #Ioana Basescu