Basescu: Sassu, noul mogul media, subordonat d-lor Vintu si Voiculescu

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 21:30
4226 citiri
Basescu: Sassu, noul mogul media, subordonat d-lor Vintu si Voiculescu
Foto: Realitatea TV

Aflat la sediul de campanie, candidatul PD-l la prezidentiale, presedintele Traian Basescu a lansat un atac virulent la adresa TVR si mai ales a presedintelui institutiei, Alexandru Sassu, pe care l-a numit "noul mogul".

Dorind sa comenteze "incidentul" privind dezbaterea electorala programata si ulterior anulata la Televiziunea Romana, Basescu a povestit succesiunea evenimentelor incepand cu dimineata zilei de miercuri.

"Staff-urile de campanie ale cinci candidati au ajuns la concluzia organizarii unei dezbateri in cinci la TVR. Surprinzator, la discutii a participat si Alexandru Sassu, presedintle director al televiziunii publice, si la un moment dat a informat delegatii candidatilor ca domnia sa are un aranjament cu Realitatea Tv si cu trustul Intact, astfel incat dezbaterea televizata poate fi asigurata doar cu moderatori si de la aceste doua televiziuni ale mogulilor Vantu si Voiculescu", a spus presedintele.

"In cursul dupa-amiezii, Sassu, fara consultarea partidelor care acceptasera formula de dezbatere in cinci, a anuntat o dezbatere in sapte candidati, cu aceeasi cooperare intre televiziunea publica si cele alor mogulilor. Constat ca avem un al treilea mogul in trusturile media, Alexandru Sassu este numele sau, devenit subordonat d-lor Vintu si Voiculescu si obligat sa primeasca moderatorii acestor televiziuni private", a continuat politicianul.

"Noul mogul declarat Sassu poate sa faca ce vrea, dar nu cand este presedinte al televiziunii publice. Aceasta televiziune nu are ca misiune falsificarea adevarului asa cum celelalte doua pot avea, pentru ca sunt private si executa cu supusenie ordinele lui Vantu si Voiculescu. TVR este platita din bani publici si obligata sa dea publicului acces la informatie".

"Este evident ca Mircea Geoana nu poate supravietui doar cu sprijinul mogulilor Vantu si Voiculescu, are nevoie pentru turul doi si de sustinerea televiziunii publice transformata in televiziune mogulizata si in slujba unui candidat, Geoana, in detrimentul informarii publicului".

"Este obligatoriu ca televiziunea romana publica sa iasa imediat de sub controlul lui Vantu si Voiculescu si sa renunte la a mai se subordona partidului care il are drept candidat pe Mircea Geoana. Cer public ca acest lucru sa se intample imediat", a cerut imperativ Basescu.

Explicand ca joi are in program o deplasare la Bruxelles, unde se desfasoara "un consiliu european extraordinar unde trebuie sa se discute si sa se stabileasca noul presedinte al Consiliului European si inaltul reprezentant pentru politica externa", Basescu a anuntat ca a cerut TVR sa amane dezbaterea programata pentru joi la ora 20:10 pentru vineri.

"Deocamdata raspunsul TVR a fost un refuz", a precizat Basescu, anuntand ca i s-a facut oferta sa inregistreze emisiunea, insa "comportamentul nu ma stimleaza la avea incredere sa inregistrez" si "nu vreau ca emisiunea sa fie pregatita pentru distrugere".

Interventia lui Basescu a fost transmisa in direct doar de Realitatea Tv si OTV.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu prezidentiale 2009, #Traian Basescu moguli, #Traian Basescu moguli presa , #presedinte
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Poza CiCi
CiCi
rank 5
Sa fie limpede! Sassu este plantat in TVR de PSD. De doi ani, PSD-istii si Voiculescu au facut ce a vrut muschiul lor in TVR!