Basescu, replici pentru Adriana Saftoiu: Este fara precedent in diplomatia europeana

Luni, 25 Mai 2015, ora 17:12
9375 citiri
Basescu, replici pentru Adriana Saftoiu: Este fara precedent in diplomatia europeana
Foto: Facebook / Adriana Saftoiu

Fostul presedinte Traian Basescu da cateva replici fostei sale consiliere Adriana Saftoiu, dupa ce, intr-o carte lansata la Bookfest sub titlul "Cronica de Cotroceni", aceasta a facut o serie de dezvaluiri legate de perioada in care a lucrat la Palatul Cotroceni.

Una dintre replicile fostului sef al statului se refera la afirmatia Adrianei Saftoiu conform careia el ar fi intentionat sa ii numeasca prin decret pe generalii Silviu Predoiu si Florian Coldea, actualii directori adjuncti, la sefia SIE, respectiv SRI.

Memoriile Adrianei Saftoiu: "Niciunul dintre cei care-mi spun 'Traiane' nu va ramane alaturi de mine"

"Directorii SRI si SIE nu se numesc de catre Presedintele Romaniei prin decret, deci nu aveam cum sa semnez decrete si sa dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI si Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotarire a Parlamentului, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contitutia Romaniei) ", precizeaza, luni, intr-o postare pe Facebook Traian Basescu.

Adriana Saftoiu: Exista un timp al marturisirii. Nimeni nu devine rau sau bun de unul singur - Interviu

Totodata, Traian Basescu sustine ca Adriana Saftoiu a incalcat regulile diplomatiei europene atunci cand a "fabulat" pe seama discutiilor purtate in timpul vizitei oficiale facute in Italia.

"Faptul ca unui consilier i s-a facut onoarea de a fi inclus in delegatia oficiala a Presedintelui Romaniei care a participat la discutiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului sa dezvaluie nici continutul discutiilor si, cu atat mai mult, nu-i permite sa fabuleze pe marginea acestora.

Fac precizarea ca discutiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, inregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fara precedent in diplomatia europeana. Sunt convins ca multe cancelarii isi controleaza astazi structura delegatiilor cu care m-am dus la intalniri oficiale, in perioada 2005 - 2007, si toate spera ca numele Saftoiu nu a figurat in delegatia mea", afirma fostul presedinte al Romaniei.

Adriana Saftoiu si "Cronica de Cotroceni": Cea mai mare greseala e sa ne indragostim de politicieni

O alta replica are legatura cu afirmatiile facute de Adriana Saftoiu in legatura cu posturile "neprotocolare" in care ar fi surprins-o pe Elena Udrea in biroul lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Fostul presedinte reaminteste care era "procedura standard" de intrare in biroul sau, unul dintre pasi fiind acela ca "directorul de cabinet il informa pe presedinte care dadea acceptul ca, in biroul sau, sa intre consilierul sau cerea ca acesta sa mai astepte".

"Nu exista posibilitatea intrarii neanuntate, intempestive in biroul presedintelui, acest lucru fiind garantat si prin prezenta unui ofiter SPP inarmat, la usa biroului presedintelui. Prin procedura, se garanteaza ca presedintele nu poate fi surprins nici macar de propriii consilieri in ipostaze neconvenabile (ex: discutii telefonice cu demnitari romani sau straini, luand masa, schimbandu-si camasa, uitandu-se la televizor pe CNN, fara sacou sau fara cravata, cu pantofii scosi din picioare, avand un musafir asezat intr-o ipostaza neprotocolara etc. etc.)

Fac precizarea ca niciodata niciunui consilier nu i-a fost permisa incalcarea procedurii de acces in biroul Presedintelui Romaniei. Si atunci cum putea fi surprinsa Elena Udrea in posturi neprotocolare?", se mai arata in comentariul postat de Traian Basescu, acesta adaugand ca orice fost consilier prezidential din timpul celor doua mandate ale sale "poate confirma ca nu avea acces in biroul presedintelui decat prin aceasta procedura".

Traian Basescu incheie spunand ca acestea au fost "doar cateva aspecte usor verificabile pentru a constata distanta de la realitate la fantezie".

La randul sau, Elena Udrea a postat, luni, pe Facebook un comentariu in care subliniaza ca in cartea Adrianei Saftoiu sunt "povesti de budoar inventate din invidie si frustrare".

Udrea, despre cartea Adrianei Saftoiu: Povesti de budoar inventate din invidie si frustrare

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu Saftoiu carte directori servicii, #Saftoiu Basescu Udrea birou , #Elena Udrea