Basescu recunoaste ca el i-a spus fiicei sale sa inregistreze "Miscarea Populara" la OSIM

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 23:03 2875 citiri
Foto: TVR

Traian Basescu a declarat, miercuri seara la TVR, ca nu el a fost cel care l-a propus pe Sebastian Lazaroiu pentru postul de ministru al Muncii, in ciuda numeroaselor speculatii aparute in presa, si a recunoscut ca el si-a rugat fiica sa inregistreze Miscarea Populara.

"Pe Lazaroiu nu eu l-am propus, a venit de propunerea de la partid. Eu convenisem cu premierul pe numele Sulfina Barbu. A fost o discutie cu mai multi din conducere, decizia s-a luat in PDL(...) Am primit propunerea Lazaroiu cu surprindere, dar nu am vrut sa le tai elanul. Vreau sa stiti ca nu eu l-am propus premierului", a subliniat Traian Basescu.

Seful statului a adaugat insa si ca nu a fost dezamagit de prestatia profesionala a fostului sau consilier prezidential in calitate de ministru, chiar daca nu a ocupat acest post decat pentru o scurta perioada de timp.

In schimb, presedintele s-a aratat contrariat de faptul ca Lazaroiu nu a inteles "avertismentul" primit din partea senatorilor PDL, care nu i-au votat saptamana trecuta legea Asistentei Sociale, continuand sa atace public partidul care il propusese si in sustinea in Guvern.

Lazaroiu, revocat de la Ministerul Muncii pentru prejudiciile aduse PDL

"Cine l-a pus? Cine l-a intrebat despre PDL? De ce te-ai bagat?", s-a intrebat nedumerit Traian Basescu, punctand si ca Lazaroiu "a pus gaz pe foc".

Presedintele a completat insa ca va continua sa colaboreze cu Sebastian Lazaroiu, dar nu in PDL, pentru ca "in PDL el a declarat ca nu se poate inscrie".

Miscarea Populara trebuie pregatita

Intrebat direct de catre moderator daca aceasta colaborare va avea loc in cadrul intens comentatei "Albei ca Zapada", seful statului a raspuns zambind: "Acest proiect poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate".

"Cred ca trebuie pregatita ideea de Miscare Populara pentru realizarea unei viitoare aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa o inscrie preventiv, nu stiu daca inainte sau dupa alegeri. Este posibil sa se creeze, sau poate 'ar trebui' creata o alianta", a spus presedintele.

Fostul primar al Capitalei a refuzat in prima instanta sa comenteze viitoarele alegeri pentru Primaria Bucurestiului si candidatii inscrisi in cursa, cum ar fi Sorin Oprescu, dar pana la urma a cedat ispitei.

"Bucurestiul este esential pentru orice partid, va fi o disputa serioasa. Daca PDL nu are un as in maneca, trebuie sa si-l gaseasca. Intotdeauna am avut incredere ca, cel putin in ultimii zece ani, PDL a gasit solutii", a comentat Traian Basescu.

Nici la cei trei democrat-liberali care au anuntat ca doresc sa se inscrie in cursa, Silviu Prigoana, Cristian Presa si Teodor Paleologu, nu s-a referit prea mult.

"De ce nu? Oricine poate candida. Aproape orice solutie este viabila, problema este daca poti sa si castigi", le-a transmis presedintele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News