Basescu recunoaste ca el i-a spus fiicei sale sa inregistreze "Miscarea Populara" la OSIM

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 23:03
2912 citiri
Basescu recunoaste ca el i-a spus fiicei sale sa inregistreze "Miscarea Populara" la OSIM
Foto: TVR

Traian Basescu a declarat, miercuri seara la TVR, ca nu el a fost cel care l-a propus pe Sebastian Lazaroiu pentru postul de ministru al Muncii, in ciuda numeroaselor speculatii aparute in presa, si a recunoscut ca el si-a rugat fiica sa inregistreze Miscarea Populara.

"Pe Lazaroiu nu eu l-am propus, a venit de propunerea de la partid. Eu convenisem cu premierul pe numele Sulfina Barbu. A fost o discutie cu mai multi din conducere, decizia s-a luat in PDL(...) Am primit propunerea Lazaroiu cu surprindere, dar nu am vrut sa le tai elanul. Vreau sa stiti ca nu eu l-am propus premierului", a subliniat Traian Basescu.

Seful statului a adaugat insa si ca nu a fost dezamagit de prestatia profesionala a fostului sau consilier prezidential in calitate de ministru, chiar daca nu a ocupat acest post decat pentru o scurta perioada de timp.

In schimb, presedintele s-a aratat contrariat de faptul ca Lazaroiu nu a inteles "avertismentul" primit din partea senatorilor PDL, care nu i-au votat saptamana trecuta legea Asistentei Sociale, continuand sa atace public partidul care il propusese si in sustinea in Guvern.

Lazaroiu, revocat de la Ministerul Muncii pentru prejudiciile aduse PDL

"Cine l-a pus? Cine l-a intrebat despre PDL? De ce te-ai bagat?", s-a intrebat nedumerit Traian Basescu, punctand si ca Lazaroiu "a pus gaz pe foc".

Presedintele a completat insa ca va continua sa colaboreze cu Sebastian Lazaroiu, dar nu in PDL, pentru ca "in PDL el a declarat ca nu se poate inscrie".

Miscarea Populara trebuie pregatita

Intrebat direct de catre moderator daca aceasta colaborare va avea loc in cadrul intens comentatei "Albei ca Zapada", seful statului a raspuns zambind: "Acest proiect poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate".

"Cred ca trebuie pregatita ideea de Miscare Populara pentru realizarea unei viitoare aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa o inscrie preventiv, nu stiu daca inainte sau dupa alegeri. Este posibil sa se creeze, sau poate 'ar trebui' creata o alianta", a spus presedintele.

Fostul primar al Capitalei a refuzat in prima instanta sa comenteze viitoarele alegeri pentru Primaria Bucurestiului si candidatii inscrisi in cursa, cum ar fi Sorin Oprescu, dar pana la urma a cedat ispitei.

"Bucurestiul este esential pentru orice partid, va fi o disputa serioasa. Daca PDL nu are un as in maneca, trebuie sa si-l gaseasca. Intotdeauna am avut incredere ca, cel putin in ultimii zece ani, PDL a gasit solutii", a comentat Traian Basescu.

Nici la cei trei democrat-liberali care au anuntat ca doresc sa se inscrie in cursa, Silviu Prigoana, Cristian Presa si Teodor Paleologu, nu s-a referit prea mult.

"De ce nu? Oricine poate candida. Aproape orice solutie este viabila, problema este daca poti sa si castigi", le-a transmis presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Lazaroiu ministru, #Basescu Miscarea Populara, #ioana basescu miscarea populara , #presedinte