Basescu: Prin "Legea defaimarii" Romania va fi pusa in linie cu China, Rusia si Turcia

Marti, 09 Februarie 2016, ora 22:57
4569 citiri
Basescu: Prin "Legea defaimarii" Romania va fi pusa in linie cu China, Rusia si Turcia
Foto: B1TV (Arhiva)

Romania, din momentul promulgarii "legii defaimarii", va fi pusa in linie cu China, cu Federatia Rusa si Turcia, a sustinut presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, marti, adaugand ca proiectul de act normativ trebuie intors in Parlament de seful statului.

"Categoric trebuie trimisa la Curtea Constitutionala. Intai intoarsa in Parlament cu observatiile presedintelui. Eu as intoarce o asemenea lege cu o singura recomandare: uitati-o. Pentru ca Romania din momentul promulgarii acestei legi va semana foarte bine cu China, cu Federatia Rusa, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democratia. Si asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineata pana seara. (...)

Intotdeauna am avut credinta ca mai devreme sau mai tarziu, eu cred ca mai devreme deja, defaimarea gratuita nu va mai prinde la romani. Ori, asta este forta unei natiuni, cand defaimatorii nu mai au succes", a spus fostul sef al statului, intrebat la B1TV ce ar face daca ar mai fi presedintele Romaniei si ar avea spre promulgare "legea defaimarii", proiect de act normativ aflat in dezbatere la Camera Deputatilor.

El a adaugat ca, prin "Legea defaimarii" romanii sunt "privati" de dreptul de a se maturiza. "Sa nu mai pice in capcanele gratuite ale defaimarii (romanii, n.red.). Sa faca deosebirea intre defaimare si anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge si apropiat de adevar, dar fara sa fie extrem de exacte. Deci, aceasta lege ne pune in linie cu China, cu Federatia Rusa a lui Putin si cu Turcia lui Erdogan", a mai spus Basescu.

Totodata, intrebat care este "tinta" proiectului de act normativ, presedintele MP a replicat: "Tinta, sa stiti, nu e apararea onoarei lui Basescu (...) Nici apararea de defaimari a unui politician sau altuia. Este 'pumn' in gura pentru apararea celor protejati. (...) Este o lege care vrea sa puna pumnul in gura dezbaterii publice".

Membrii Comisiilor juridica si pentru drepturile omului din Camera Deputatilor au dat marti, in sedinta comuna, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, adoptand si un amendament care vizeaza aplicarea unor sanctiuni contraventionale pentru cei care discrimineaza persoane fizice, intre 1.000 si 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale - intre 2.000 lei si 100.000 de lei.

Legea "defaimarii" a lui Dragnea, adoptata de deputatii juristi: Amenzi de pana la 100.000 lei (Video)

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputatilor PSD, fara sustinerea UDMR si PNL.

Gorghiu: Daca Legea defaimarii va fi adoptata, o vom ataca la CCR

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basescu legea defaimarii, #Basescu cenzura presa, #Dragnea legea defaimarii , #presedinte Miscarea Populara