Basescu, Ponta si Antonescu se intrec in mesaje de Sfantul Andrei

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 14:21 2672 citiri
Foto: Facebook/Victor.Ponta

Traian Basescu, Victor Ponta si Crin Antonescu au transmis, sambata, urari tuturor celor care isi serbeaza onomastica de Sfantul Andrei.

Premierul Victor Ponta a fost cel mai scurt in urari si a transmis un simplu "La multi ani tuturor celor care isi serbeaza astazi onomastica!", pe Facebook. Primul ministru i-a urat acelasi lucru si fiului sau Andrei si a postat o fotografie cu acesta.

Sambata, premierul Victor Ponta va participa la slujba religioasa oficiata cu ocazia acestei sarbatori la manastirea Sfantului Apostol Andrei din judetul Constanta.

Traian Basescu si Crin Antonescu au transmis mesaje ceva mai elaborate in care, pe langa urarile de bine pentru sarbatoriti, au aminit si de originile religioase ale acestei sarbatori.

"Sunt bucuros sa adresez urarile mele cele mai calde tuturor celor care astazi, cu prilejul sarbatorii Sfantului Apostol Andrei, isi aniverseaza ziua onomastica. Este o sarbatoare speciala pentru noi, cu atat mai mult cu cat este inchinata primului Apostol chemat la credinta si, totodata, celui care a crestinat poporul roman. Fie ca Apostolul Andrei, pe care il cinstim ca patron spiritual, sa ne ocroteasca si sa ne daruiasca speranta si curajul de a urma exemplul credintei sale. La multi ani!", a fost mesajul presedintelui Traian Basescu.

Crin Antonescu, la fel ca premierul, a transmis gandurile sale de bine cu ajutorul unei retele de socializare.

"Astazi sarbatorim cu totii Ziua Sfantului Apostol Andrei - Crestinatorul neamului romanesc si Ocrotitorul Romaniei. Le urez tuturor celor care isi sarbatoresc numele multa sanatate, bucurii alaturi de cei dragi si liniste sufleteasca. La multi ani!", a fost mesajul presedintelui Senatului.

Peste 700.000 de romani isi sarbatoresc ziua numelui, sambata, de Sfantul Apostol Andrei, cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei.

A.C.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News