Basescu: Ponta si Antonescu au stiut de modificarea Codului Penal. Aranjamentul s-a facut luni

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 13:32 1954 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca aranjamentul intre Victor Ponta si Crin Antonescu pe Legea amnistiei si gratierii si pe Codul Penal s-a facut luni, abia apoi premierul plecand spre Johannesburg, pentru a participa la ceremonia de comemorare a lui Nelson Mandela.

"Aranjamentul intre Ponta si Antonescu pe legea amnistiei si pe Codul penal s-a facut luni. Amandoi au stiut foarte bine. Astazi va pot confirma ca s-au inteles ca in timp ce Ponta era la Johannesburg aceste legi sa treaca", a afirmat presedintele, la B1 TV.

In plus, seful statului a mai spus ca Victor Ponta nu este constient de faptul ca nicio cancelarie occidentala nu l-a crezut ca nu stia nimic de modificarea Codului penal.

"Ce n-a inteles Victor Ponta este ca nu a fost crezut in nicio cancelarie. A ramas tot cel care a dat lovitura de stat. Iar acum este inzecita neincrederea fata de el comparativ cu momentul in care au dat lovitura de stat.

Stiu ca nimeni nu crede ca nu au stiut. In Europa oricine ar rade ca liderii unei coalitii de 70% nu au stiut ca se modifica Codul Penal. Au stiut, au pus-o la cale si au vrut sa le reuseasca", a adaugat seful statului.

Basescu: Ponta a santajat pe fata ambasada SUA, cu Chevron

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus cateva amendamente la Codul penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale, care nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate. Legea a fost votata marti de Parlament.

Reactii vehemente au venit din partea mai multor ambasade straine dar si din partea Consiliuliului National al Magistraturii, precum si DNA, care au reclamat incalcari ale legii si tratatelor internationale semnate de Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News