Basescu: Ponta se plange ca ii retrimit legile inapoi. Sunt foarte proaste si n-am ce sa fac (Video)

Marti, 03 August 2021, ora 10:072252 citiri
Basescu: Ponta se plange ca ii retrimit legile inapoi. Sunt foarte proaste si n-am ce sa fac (Video)

Presedintele Traian Basescu a explicat, vineri seara, de ce retrimite in Parlament legile USL, afirmand ca acestea "sunt foarte proaste" si nu le poate lasa "sa intre in circuit cu o calitate atat de proasta".

"Victor Ponta se mai plange ca ii retrimit legile inapoi: Sunt foarte proaste si nu am ce sa fac, nu le pot lasa sa intre in circuit cu o calitate atat de proasta. Se plangea si de Legea minelor... Nu-i la mine, nu stiu pe unde a pierdut-o, poate a uitat-o printr-un sertar", a spus seful statului.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

De asemenea, Traian Basescu a facut referire si la retrimiterea in Parlament a Legii privind vanzarea si cumpararea terenurilor agricole situate in extravilan, precizand ca legea este destinata sa creeze confuzii.

"Inteleg ca plange parte din clasa politica legat de faptul ca am trimis inapoi legea care vizeaza cumpararea de terenuri agricole situate in extravilan de catre persoane fizice.

Scrie aici ca e legata de achizitia de terenuri de persoane fizice si nu dai decat o pagina si apar si persoanele juridice, deci e alta lege. Aici e un clinci, persoana juridica de pe teritoriul Uniunii Europene e si ADS. Este clar ca legea este destinata sa creeze confuzii", a spus presedintele.

Acesta a explicat ca nu sunt necesare multe alte norme de aplicare a legii, ci "e suficient sa o faca mai clara pe aceasta".

"Normele vor face un calvar aplicarea acestei legi si riscurile sunt de a bloca piata funciara, intr-un moment in care consolidarea suprafetelor este extrem de importanta", a completat Traian Basescu.

"Am mai trimis azi o observatie care a venit din dezbaterea publica pe marginea acestei legi si cred ca a fost foarte buna dezbaterea publica: 'In Romania se vor putea cumpara terenuri in extravilan de catre orice persoana fizica, similar cu dreptul romanilor de a cumpara teren in tara de origine a celor care vor sa cumpere'.

Cred ca va fi foarte greu pentru CE sa ne puna in situatia de infringement, atata timp cat aplicam conditii similare cetatenilor europeni celor aplicate romanilor in statele lor", a mai afirmat seful statului

Basescu: Europenii sa poata cumpara terenuri in Romania in conditii similare celor din UE

Traian Basescu a facut, marti, completari la cererea de reexaminare asupra legii privind vanzarea si cumpararea terenurilor agricole situate in extravilan.

Presedintele Romaniei vrea, astfel, ca cetatenii celorlalte tari UE care intentioneaza sa cumpere teren in Romania sa le poata achizitiona cu aceleasi restrictii si facilitati de care beneficiaza romanii care doresc sa cumpere terenuri in alt stat al Uniunii Europene.

Comentarii
Ghilotina
rank 5
pai de ce sa se faca complice cu impostorul ?