Basescu: PDL a explodat cand l-am numit pe Morar la DNA

Joi, 26 Iulie 2012, ora 12:51
4139 citiri
Basescu: PDL a explodat cand l-am numit pe Morar la DNA
Foto: Realitatea.net

Presedintele suspendat Traian Basescu a dezvaluit ca PDL nu a privit cu ochi buni numirea lui Daniel Morar la sefia DNA si ca s-a aflat in "conflict monit" cu partidul in urma arestarilor din randul democrat-liberalilor.

"PDL a explodat cand l-am numit pe Morar la DNA, pentru ca acesta arestare cu ceva timp inainte un senator PD. Asta e viata. Am fost si in confruntare mocnita cu PDL, cand li se parea ca prea multi sunt arestati si de la PDL, trebuiau sa aiba in vedere ca asa le venea randul", a declarat joi Traian Basescu pentru Realitatea.net.

Traian Basescu a relatat si eforturile pe care le-a facut pentru reformarea justitiei.

"Pana la mine, nimeni nu a putut proteja cat de cat justitia, numirile s-au facut sub influenta de partid. Eu nu am avut acesta practica. Am vizat pentru structurile superioare ale justitiei niste oameni integri. Am avut noroc, puteam sa nu reusesc. Daca Daniel Morar devenea un om frecventat de partidele politice, daca Kovesi se mai intelegea cu partidele, uite ca au fost oameni care au spus: Nu vrem, avem o sansa sa facem ceva in justitie. Sigur, nimeni nu poate garanta ca esti la fel de noroc si la urmatoarele numiri. Am avut niste criterii.

A fost o munca de Sisif de 8 ani, in care nu mi-a fost usor, o astfel de atitudine in politica are costuri. Eu platesc si acest cost in relatia cu politicul, desi mi se pare nedrept, pentru ca din punct de vedere al flexibilitatii am fost extrem de larg cu partidele. Cand a fost vorba de formarea guvernelor, am spus: care e interesul? Sa avem guvern stabil, stiu ca voi fi tocat ca am luat UNPR sau PC sau alianta cu PSD, dar aici e zona in care obligatoriu un presedinte trebuie sa aiba capacitatea de a face compromisuri pentru a asigura tarii un guvern stabil.

Dar ai cealalta lista, destul de lunga, in care nu poate sa incapa compromisul: securitatea nationala, functionarea serviciilor, armatei, politicile de securitate, apoi justitia, unde nu poti sa faci compromisuri", a punctat Basescu.

Acesta a recunoscut ca oamenii sunt mai interesati de costurile sociale decat de justitie, insa "tot mai multi incep sa inteleaga ca societatea va fi stramba daca justitia nu va fi corecta."

O.A.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Traian Basescu referendum demitere, #Traian Basescu Daniel Morar, #Traian Basescu justitie PDL , #PDL