Basescu: Numai un stat criminal ar secretiza informatii care afecteaza siguranta cetateanului (Video)

Duminica, 15 Mai 2016, ora 22:22 11776 citiri
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca "numai un stat criminal ar secretiza informatii care afecteaza siguranta cetateanului" si ca legea interzice secretizarea informatiilor atunci cand este vorba de interesul public, referindu-se la scandalul infectiilor din spitale.

"Numai un stat criminal ar secretiza informatii care afecteaza siguranta cetateanului, daca are aceste informatii. (...) Atunci cand sunt informatii de interes public care afecteaza siguranta cetateanului, SRI nu se poate prevala de caraterul secret al informatiilor. Se interzice secretizarea atunci cand e vorba de incalcari ale legii", a spus Basescu, la Romania TV, potrivit News.ro.

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

El a reafirmat faptul ca nu a primit informari de la SRI cu privire la Hexi Pharma. Fostul sef al statului a spus ca CSAT ar trebui sa dispuna declasificarea informatiilor legate de acest subiect, iar potrivit legii cel care secretizeaza trebuie sa dispuna si desecretizarea.

Basescu are dubii ca SRI spune adevarul despre dezinfectanti. Cine a masluit dosarele?

Basescu cere desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti

"SRI nu le poate sti pe toate. Asta ar insemna ca in spatele fiecare functionar sa fie un om de la SRI", a mai spus Basescu.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, ca a primit informatii de la directorul SRI, Eduard Hellvig, ca Serviciul a transmis in ultimii ani mai multe informari autoritatilor guvernamentale, inclusiv in problema infectiilor nosocomiale, unele datand si de acum doi ani.

"Ministerul Sanatatii va face un audit si asupra contractelor care au fost semnate pana acum. Am primit multe informatii in aceste zile si de la SRI. Domnul director mi-a aratat ca in ultimii ani a trimis autoritatilor guvernamentale mai multe informari legat inclusiv de infectiile nosocomiale. (...) Sunt unele informatii pe care le-am primit care dateaza de un an sau doi, dar o sa verificam totul", a spus Ciolos.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News