Basescu: Nu spun ca nu ma vad prim-ministru, in tandem cu Boc la Presedintie

Luni, 02 August 2021, ora 11:253139 citiri
Basescu: Nu spun ca nu ma vad prim-ministru, in tandem cu Boc la Presedintie

Presedintele Traian Basescu nu exclude o functie de premier dupa ce isi incheie mandatul la Cotroceni.

Seful statului a declarat, la Pro Tv, ca vrea "sa creasca" Partidul Miscarea Populara si ca nu exclude un tandem cu Emil Boc la prezidentiale.

"Nu spun ca nu ma vad prim-ministru. In mod cert as fi capabil sa fiu prim-ministru. Nu revendic, dar nu o exclud. Intr-un tandem Boc la presedintie si castigator", a spus Traian Basescu, care a adaugat ca impreuna cu Emil Boc a luat decizii foarte grele si ar putea sa o faca din nou, daca situatia o cere.

Basescu: Categoric nu-l mai desemnez premier pe Ponta. Lucrez la sesizarea Parchetului

"Daca am trece prin criza, sunt convins ca Emil Boc ar face-o", adeclarat Traian Basescu, adaugand ca in 2009, amandoi au avut de ales. "Ori dam 300.000 afara peste noapte, ori impartim banii la toti", a sustinut Traian Basescu.

"Vreau s araman in politica romaneasca. Vreau sa cresc acest partid Miscarea Populara si in 2016 sa castige alegerile. Nu se poate face in Romania majoritate cu un singur partid", a mai spus Traian Basescu, precizand ca "imi pun mare nadejde in PMP".

Acesta a vorbit si despre Elena Udrea, despre care a spus ca "este un foarte bun politician. Ce sa-i fac daca este blonda si atrage atentia!", a adaugat presedintele, aratand ca nu are importanta daca fondatorii PMP nu sunt asa e cunoscuti cum este noua achizitie a PMP. El a evocat situatia din perioada in care Partidul Democrat era condus de Petre Roman, dar, cu toate acestea, a spus presedintele, "eu eram mult mai prizat".

Basescu, avertisment pentru UDMR: Sa nu indrazneasca! Adreseaza-te cu translator, frate!

In ceea ce-l priveste pe prim-vicepresedintele liberal Klaus Iohannis, Traian Basescu a preconizat "rocada distrugatoare care ii va trimite la cosul de gunoi si pe Antonescu si pe Ponta".

"Daca Iohannis ar candida si independent, i-as da votul si cred ca astfel gandesc multi romani. A fost un moment in care nu am vrut sa ii dau Guvernul lui Iohannis fiindca fusese uns de Voiculescu la Grivco.", a completat Basescu.