Basescu nu s-a dus la nunta, insa a trimis darul Opinii

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 21:22
3632 citiri
Basescu nu s-a dus la nunta, insa a trimis darul Opinii

Nu mi-am crezut ochilor si urechilor, cand l-am auzit la un post TV pe presedintele Basescu explicand ca a primit o invitatie la nunta de la Monaco, asa cum au primit toti presedintii Europei, dar a hotarat sa nu se duca.

Meritam sa aflam si noi de ce a hotarat asa, intrucat nu prea am inteles sa fi avut alta treaba in acest weekend, mai urgenta sau mai arzatoare.

Dar nici nu ard de curiozitate sa aflu de ce a hotarat, pe cat ma uluieste modul cum ne-a prezentat presedintele problema pentru noi, cei care ciulim urechile la tot ce spune.

Punctul unu - m-a dat gata stilul cu care a privit invitatia, ca din pod: "am primit-o ca si alti presedinti". Am avut senzatia ca vorbeste cu subinteles, a un presedinte atat de geostrategic ca al Romaniei s-ar fi asteptat la o invitatie mai cu fundita decat altul, care nici macar iesire la mare n-are.

Al doilea - raspunsul sec ne-a instiintat ca nu se duce. Daca tot sec i-a instiintat si pe cei de la Monaco, au tot motivul sa se intrebe: why not?

Al treilea - mi s-a parut bizar cum conducatorul statului ii trimite unui omolog european refuzul prin scrisoare, ca si cum ar spune: "vezi, sa comanzi doua tacamuri mai putin, eu si cu nevasta avem treaba prin casa: asipram in dormitor si pritocim varza".

Al patrulea - faptul ca, neducandu-se la nunta, trimite darul in pachet si plicul cu scrisoarea seamana cu situatia unei nunti din Ferentari, cand invitatul nu se duce pentru ca si-a scrantit piciorul, dar trimite numai plicul, ca sa fie multumit socrul mare.

Al cincilea - imi vine sa cred ca nu s-a dus pentru ca-i pica greu presedintelui sa priveasca in ochi familia noastra regala, campioana noastra la gimnastica si campionul la tenis, iar ei sa priveasca in ochi campionul nostru la gafe.

Al incilea - punctul culminant, care le-a pus capac la toate, este sintagma cu care si-a terminat presedintele scurtul expozeu cu privire la felul cum s-a achitat de obligatii: "Si cu asta, basta!".

Mi se pare groaznic sa auzi de la un presedinte de stat exprimandu-se in asemenea termeni cu prilejul unui asemenea eveniment privind un omolog al sau. La fel de neplacut ca tot ce am auzit in ultimul timp cu privire la persoana regala, la Prut si la inca multe altele.

Care altele nu le mai mai spun, pentru ca am spus destule - si cu asta basta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Basescu nunta Albert Monaco, #Basescu invitatie nunta Monaco , #presedinte