Basescu nu rateaza noul scandal: Plagiatorul mincinos este si ticalos. Ponta, vezi ca mortul este in familia ta (Video)

Joi, 14 Mai 2015, ora 12:38
13359 citiri
Basescu nu rateaza noul scandal: Plagiatorul mincinos este si ticalos. Ponta, vezi ca mortul este in familia ta (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu il critica pe premierul Victor Ponta, in contextul declaratiilor facute de acesta, miercuri seara, privind un posibil trafic de influenta la Administratia Prezidentiala, in legatura cu Codul Silvic.

"Plagiatorul mincinos este si ticalos. Tata socru, fostul ministru al Agriculturii Ilie Sarbu, a patronat semnarea, in 2003, a unui contract pe zece ani cu austriecii de la Schweighofer.

La semnarea contractului, seful corpului de control era actualul premier, VV Ponta.

Actualul director general de la ROMSILVA, domnul Adam Craciunescu, protejat al lui tata socru, era secretar de stat, responsabil cu padurile in Ministerul Agriculturii atunci cand s-a semnat contractul cu austriecii.

In 2013, cand contractul pe zece ani al austriecilor a expirat, VV Ponta era prim-ministru, Adrian Craciunescu era director la ROMSILVA, iar tata socru devenise celebru samsar al codrilor si terenurilor agricole ale Romaniei. Niciunul nu a facut nimic pentru a pune frana lacomiei austriecilor", a scris joi pe Facebook Traian Basescu.

Iohannis il ameninta pe Ponta cu instanta si a cerut ajutorul sefului SRI

De asemenea, fostul sef al statului sustine ca Victor Ponta nu ar fi putut primi informatii de la servicii, privind un presupus trafic de influenta, deoarece serviciile trebuie ca simultan sa il informeze si pe presedinte.

"Mai mult, ticalosul plagiator si mincinos face aluzie la faptul ca, in sustinerile lui, are argumente primite de la servicii de informatii, lucru absolut imposibil fara informarea simultana a presedintelui, avand in vedere magnitudinea subiectului.

Si pentru ca, urmare a reactiei societatii, se strange latul in jurul politicienilor care au patronat jaful padurilor, ca orice ticalos, Ponta incearca sa arunce mortul peste gardul Cotrocenilor, profitand de faptul ca presedintele a fost suficient de inabil sa nu explice public motivul intoarcerii la Parlament a Codului Silvic.

Este drept ca, dincolo de gardul Cotroceniului, se afla si sforarul Dan Mihalache, dar totusi... Ponta, vezi ca mortul este in familia ta, in administratia ta si in clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sarbu etc", a mai afirmat Traian Basescu.

Ponta, informat de servicii despre Codul Silvic? - "100% trafic de influenta"

Firma austriaca Holzindustrie Schweighofer ameninta cu instanta in cazul Codului silvic

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca presedintele Iohannis a fost dezinformat de "binevoitori liberali" in legatura cu Codul Silvic, care ar fi facut trafic de influenta in interesul firmei Holzindustrie Schweighofer, conform unor informatii obtinute in calitatea sa de premier.

"Impresia mea personala e ca presedintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informatii pe care le-a primit de la niste 'binevoitori liberali' pe care zilele astea ii vedeti luptandu-se cu dintii pentru interesele private ale celor de la Schweighofer (...) Din PNL! Ii vedeti zilele astea pe cei care se lupta cu toate puterile pe care le au", a insistat premierul.

Codul Silvic: Ponta acuza PNL de trafic de influenta, liberalii reactioneaza

Intrebat daca vorbeste despre trafic de influenta la politicienii respectivi, Victor Ponta a raspuns: "100%".

"Nu pot face incadrari juridice, dar doamnele si domnii de la PNL (...) au avut intalniri in calitate oficiala si privata cu reprezentantii Schweighofer", a nuantat premierul, fara a da nume.

Intrebat de unde stie, Victor Ponta a raspuns: "In calitate de prim ministru trebuie sa ma informez foarte bine intotdeauna cand apare o situatie de criza. Si situatia actuala e una de criza".

Deputatii i-au spus pas lui Iohannis - reexaminarea Codului Silvic, respinsa in comisii (Video)

Deputatii au respins, marti, in comisii, cererea de reexaminare a Codului Silvic transmisa de presedintele Klaus Iohannis. Cererea formulata de Klaus Iohannis urmeaza sa ajunga in plenul Parlamentului, unde va fi luata decizia finala.

De asemenea, tot marti, firma austriaca Holzindustrie Schweighofer i-a adresat o scrisoare premierului Victor Ponta in care cere scoaterea pragului de 30% din Codul Silvic si ameninta cu instanta.

F.N.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Traian Basescu Ponta plagiator ticalos, #Basescu scandal Ponta Iohannis, #Ponta Iohannis Cod Silvic , #presedinte