Basescu: Nu-l vad pe Dragnea rezistand pana la alegerile din 2019

Luni, 12 Martie 2018, ora 07:53 6341 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu crede ca liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui sa fie "foarte alertat" de voturile pentru Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu, primite de acestia la congresul partidului, deoarece respectivele voturi indica existenta unui "filon care va exploda".

Senatorul PMP a opinat ca Dragnea nu va ramane "in pozitia actuala" pana la alegerile din 2019 si ca acesta a sustinut alegerea premierului Viorica Dancila in functia de presedinte executiv al PSD pentru a-i "transfera" responsabilitatea politica a guvernarii.

"Eu nu cred ca in atmosfera pe care a creat-o se poate rezista pana la alegerile din noiembrie 2019. Mai este un an si jumatate si guvernarea devine tot mai grea. (...) Nu intamplator a venit cu premierul sa fie presedinte executiv, pentru ca acum i-a dat incarcatura politica majora in partid doamnei Dancila, este numarul doi in partid, deci aplica politicile partidului. (...) I-a creat conditiile politice sa fie responsabilul numarul unu", a spus Traian Basescu, duminica seara, la B1 TV.

Basescu considera ca voturile pentru Ecaterina Andronescu si Nicolae Banicioiu arata ca "exista un curent" care a votat "impotriva" recomandarii presedintelui Liviu Dragnea si acesta este "filonul care la un moment dat va exploda".

In plus, Traian Basescu a calificat drept "mincinos" discursul liderului PSD, Liviu Dragnea, de la congresul partidului.

"Eu nu-l vad totusi pe Dragnea rezistand pe pozitia actuala pana la urmatoarele alegeri (...) Eu in locul lui as fi foarte alertat de cei 833 care au votat impotriva doamnei Dancila. (...) Eu nu-l vad bine pe Dragnea. Eu in locul lui as fi in alerta maxima cu 833 de voturi impotriva", a afirmat presedintele PMP, Traian Basescu.

Citeste pe larg despre Congresul PSD

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News