Basescu: Nu exista serviciu de informatii serios care sa nu aiba oameni in presa

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 23:21
6037 citiri
Basescu: Nu exista serviciu de informatii serios care sa nu aiba oameni in presa
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu a discutat, joi seara, din nou, despre subiectul ofiterilor acoperiti. Fostul sef al statului a spus ca serviciile secrete au oameni in presa.

"Legat de faptul ca sunt acoperiti in presa. Nu exista serviciu de informatii serios care sa nu aiba oameni in presa. De regula, serviciile secrete folosesc acesti oameni in teatre de razboi.

Nu ii confundati cu ofiterii acoperiti. Sunt agenti de influenta, invitati la discutii, la SIE, la SRI. Li se explica anumite lucruri si ei pe urma le promoveaza in presa", a spus Traian Basescu la B1 TV.

Ponta ameninta ca va spune tot de acoperitii din politica: Acum arata cu degetul spre Cezar Preda, Calimente si Ghita

Fostul sef al statului a comentat si jocul facut de Victor Ponta in ultimele zile care a avertizat ca la conducerea PSD s-ar afla un ofiter acoperit, dar, ulterior, a indicat mai multe persoane precum Lucian Isar, Cezar Preda sau Mihaita Calimente.

"Din pacate am ajuns la stadiul la care facem un joc politic pe seama serviciilor secrete", a punctat Basescu.

Continuand cu acelasi subiect, fostul presedinte a reiterat faptul ca este convins ca Victor Ponta si Sebastian Ghita au fost ofiteri acoperiti, dar a precizat din nou ca nu poate dovedi acest lucru.

Basescu intervine in scandalul "acoperitilor": Doar Ponta si Ghita au fost. Restul, slugi cu IQ redus

"In ceea ce ma priveste eu nu am dubii, dar nu am dovezi la Ponta si Ghita. Ghita ma ameninta cu chemarea la comisii. Foarte bine. Sa ma cheme. Am spus ca nu am cum sa dovedesc, pentru ca asa ceva nu ai cum sa dovedesti. Nu ai cum sa dovedesti ca exista hotararea lui Ponta care a secretizat pentru totdeauna rezervistii din serviciile secrete", a spus acesta.

Totusi, fostul sef al statului a dorit sa precizeze ca cei doi nu mai sunt ofiteri acoperiti de cand au intrat in Parlament.

"Vreau sa precizez ca in mod categoric acesti oameni dupa ce au devenit membri ai Parlamentului nu au mai fost ofiteri acoperiti, au fost trecuti in rezerva si cu asta basta. Serviciile secrete nu ar incalca legea. Nu numai persoana ar fi in dificultate, dar serviciul secret ar exploda daca ar avea ca ofiter acoperit activ un procuror, un judecator, un parlamentar.

Asta nu au voie sa faca si va pot asigura ca nu au incalcat legea dupa ce m-am instalat la Cotroceni. A fost una dintre primele atentionari facute si in CSAT in care am atentionat cu privire la respectarea legii din acest punct de vedere", a punctat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Basescu acoperiti presa, #Basescu ofiteri acoperiti, #Basescu ofiteri acoperiti presa , #presedinte Miscarea Populara
Comentarii