Basescu, nu categoric pentru imigranti in Romania: Printre ei sunt oameni care isi pun bombe la ei acasa

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 23:22
10985 citiri
Basescu, nu categoric pentru imigranti in Romania: Printre ei sunt oameni care isi pun bombe la ei acasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a reiterat, joi seara, ca Romania ar face "o mare greseala" daca ar accepta refugiatii pe teritoriul sau, precizand ca asteapta o pozitie ferma din partea autoritatilor de la Bucuresti.

"Eu am spus si in interventia mea de acum cateva zile, cand am fost categoric impotriva unei pozitii prin care Romania sa accepte primirea refugiatilor. Imi mentin pozitia ca Romania ar face o mare greseala sa intre in categoria statelor membre care vor accepta refugiati, indiferent ca sunt din Siria, din Magreb sau Afganistan.

Romania are piloni extrem de puternici in Consiliul European. Nu e treaba mea sa le spun public, e treaba reprezentantilor Romaniei sa valorifice acele pozitii", a declarat Basescu, intr-o interventie la postul B1 TV.

Traian Basescu sustine ca Romania a avertizat asupra acestei crize si nu trebuie sa plateasca o factura pe care altii au generat-o.

Basescu: Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti. Noi nu integram rromii si vrem imigranti (Video)

"Povestea cu solidaritatea trebuia sa functioneze atunci cand Romania a atras atentia cu Siria si Libia, cu ce punem in locul dictatorilor. Si am pus Statul Islamic care isi trimite oamenii peste mari. Pentru ca Stat Islamic detine exploatari petroliere, detine in Siria si Irak zone de control are resurselor petroliere pe care le valorifica. Si in acest val de care ne e mila, intra si oameni finantati de cei care detin astfel de resurse.

Ii vad si eu ca sunt chinuiti, dar cand esti sef de stat in loc de inima trebuie sa ai o piatra. In conditiile in care avem un acord de la Dublin care spune clar ca care sunt regulile UE cu privire la imigratia ilegala. Cine crede ca astfel de valuri se preiau doar prin a le oferi cazare se insala profund", a continuat Basescu.

Potrivit acestuia, printre imigrantii sunt "oameni care isi pun bombe unora altora la ei in tara".

"Eu gandesc problema in termeni de siguranta nationala. Sa nu uitam ca printre acesti oameni sunt suniiti, siiti, oameni care isi pun bombe unora altora la ei in tara. Cati trebuie sa primim pana la urma? Cine ii selecteaza pe acesti oameni?", a mai declarat Basescu.

Fostul sef de stat a precizat ca, de data aceasta, "Romania are toate premisele" ca sa nu fie de acord cu Angela Merkel si Francois Hollande.

Doua abordari in criza migrantilor: Germania vs. Marea Britanie

"Ar trebui sa le distrugem migrantilor barcile si vasele chiar in chei. Imigratia va creste altfel in fiecare an, se va tripla de la un an la altul. Oddata ce isi vor obtine dreptul de azil, acestia isi vor chema familiile lasate in urma in Irak, Afganistan. Oamenii acestia trebuie sa aiba acces la asigurari medicale etc., iar noi nu am integrat inca rromii. Noi avem obligatia sa le dam cetatenie romanilor din Ucraina, din Moldova, din Serbia. UE nu este capabila acum sa absoarba atatia imigranti", a adaugat Basescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Basescu imigranti, #Basescu criza refugiati , #stiri Traian Basescu