Basescu: Nu am simtit sprijin din partea presei pentru Ciolos

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 16:20
2631 citiri
Basescu: Nu am simtit sprijin din partea presei pentru Ciolos

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu a simtit niciun fel de sprijin din partea mass-media romaneasca in propunerea referitoare la nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru ocuparea functiei de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

"Poate o sa spuneti ca e o mica rautate a mea. Toata lumea canta prohodul acestei propuneri si nu am simtit nici un fel de sprijin in mass-media romaneasca sa imi ating acest obiectiv", a spus Basescu, la Radio Romania Actualitati, potrivit Agerpres.

"60% din fondurile europene sunt pe agricultura, deci un portofoliu de o importanta covarsitoare. M-as fi asteptat sa fiu sprijinit, dar ura pentru mine a mogulilor a facut ca insasi propunerea sa fie discreditata la ea acasa. De altfel, aceasta ura, din pacate, a fost transferata si multor romani si din suflet imi pare rau ca s-a intamplat acest lucru", a spus presedintele.

Traian Basescu a subliniat faptul ca si in conditiile in care Dacian Ciolos nu este subordonat Guvernului Romaniei, prin natura atributiunilor sale, el va trebui sa discute cu cei pentru care lucreaza.

"Daca fermierii romani, asociatiile lor, vor sta in stransa legatura cu comisarul nostru pentru agricultura si dezvoltare rurala, eu sunt convins ca vor obtine o informatie de maxima acuratete si vor obtine sprijinul pentru a-si realiza obiectivele. Acesta este un mare avantaj si un avantaj extraordinar este ca vor vorbi aceeasi limba cu comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala", a precizat presedintele.

Basescu: Nu am un complex din a cauta oamenii valorosi

Pe de alta parte, presedintele a spus ca nu va ramane "inghetat intr-un proiect gen PD-L" in privinta premierului, care ar putea veni si dintr-un alt partid decat formatiunea democrat-liberala.

"Asa cum am spus si ieri, nu exclud varianta Iohannis. Daca privesc pe palierul politic, privirile mele sunt orientate catre un eventual premier in care sa am certitudinea ca nu este sub controlul rechinilor, al lui Vanghelie sau a lui Hrebenciuc. Poate fi orice, tehnocrat sau politician. Pe mine ma intereseaza un premier liber, nu marioneta, nesantajabil si fara obligatii. Un prim-ministru care sa guverneze pentru romani, si nu un prim-ministru care sa faca favoruri lui Voiculescu, Vantu, Patriciu si sa se lase controlat de Hrebenciuc sau de Vanghelie. Din acest punct de vedere si Iohannis ar trebui sa-mi dea seriose garantii", a declarat Traian Basescu citat de Newsin.

Ca si in alte randuri, seful statului a reamintit de numirea lui Razvan Ungureanu (PNL) in fruntea SIE si a lui George Maior (PSD) in fruntea SRI. "Eu sunt acela care l-a desemnat pe Ciolos pentru functia de comisar european, ministru liberal. Nu am un complex din a cauta oamenii valorosi, oriunde s-ar afla ei. Nu am cerbicia politrucului", a mai explicat presedintele.

"La mine va fi maxima flexibilitate, cu conditia sa fie un Guvern care sa guverneze pentru romani, nu pentru interese de grup", a mai subliniat presedintele.

Basescu s-a aratat sceptic in privinta majoritatii largi care il sustine pe Klaus Iohannis pentru functia de premier si pe Mircea Geoana pentru Presedintie. "Nu este adevarata sustinerea atat de larga pe care o afirma, de la minoritati am primit eu semnale ca nu e adevarat", a mai punctat Traian Basescu.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Basescu numire Ciolos, #media Dacian Ciolos, #Dacian Ciolos agricultura, #comisar Agricultura Ciolos , #presedinte