Basescu: Nu am niciun gand sa candidez la presedintia R.Moldova

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 14:56
4321 citiri
Basescu: Nu am niciun gand sa candidez la presedintia R.Moldova
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Fostul sef al statului Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu are de gand sa candideze la Presedintia Republicii Moldova si a precizat ca a cerut cetatenia statului vecin pentru a-si respecta promisiunea pe care a facut-o atunci cand era presedintele Romaniei si in semn de solidaritate cu cetatenii Republicii Moldova.

"Motivul pentru care am cerut a fost pentru ca la un moment dat am facut aceasta afirmatie din functia de presedinte si am spus ca, dupa ce imi termin mandatul, voi solicita si cetatenia Republicii Moldova ca semn de solidaritate cu cetatenii Republicii Moldova.

Pana la urma, in timpul meu, s-au dat 500.000 de cetatenii romanesti cetatenilor Republicii Moldova. Mi s-a parut un gest de respect pentru moldoveni sa cer si eu cetatenia Republicii Moldova la randu-mi", a declarat fostul presedinte Traian Basescu, miercuri, la Adevarul Live, informeaza News.ro.

Traian si Maria Basescu au depus cerere sa devina cetateni ai Republicii Moldova (Video)

El a tinut sa sublinieze ca pentru a candida la Presedintia Republicii Moldova ar trebui sa locuiasca cel putin zece ani in statul vecin, iar el nu are de gand sa faca acest lucru.

"Trebuie sa ai cel putin zece ani domiciliul pe teritoriul Republicii Moldova, mie nici prin cap nu-mi trece sa-mi schimb domiciliul sa locuiesc in Republica Moldova", a aratat Basescu.

Basescu: Obiectivul de tara al partidului nostru e unirea Romaniei cu R. Moldova

Totodata, fostul presedinte a spus ca a auzit vorbindu-se in spatiul public ca isi doreste cetatenia Republicii Moldova pentru a se proteja de procurorii romani, catalogand aceste afirmatii drept "speculatii ale unor oameni de proasta calitate".

"Nu am niciun gand si am vazut ca speculatiile unor oameni de proasta calitate punand aceasta solicitare pe seama faptului ca m-as ascunde de procurorii romani in Modova. Pai din Moldova te aduce orice serviciu romanesc in 24 de ore, te aduce ca turist, ca cei vrei tu, dar eu nu am vorbit de renuntarea la cetatenia romana. Deci raspund in fata legilor romanesti", a precizat Basescu.

Basescu: Stalin si Hitler au stabilit sa se rupa Basarabia din Romania. De ce nu am avea toti aceeasi cetatenie?

Fostul presedinte Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au depus, in 10 martie, cereri pentru obtinerea cetateniei Republicii Moldova.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Basescu cetatenie moldova, #Basescu candidat presedintie Moldova , #presedinte