Basescu: Modificarea Codului Penal, o tentativa de hotie ordinara

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 12:06
2951 citiri
Basescu: Modificarea Codului Penal, o tentativa de hotie ordinara
Foto: Adevarul

Traian Basescu spune ca modificarile adoptate de Camera Deputatilor la Codul Penal, nu reprezinta o imunitate, ci o invitatie la furt.

"Este o tentativa de hotie ordinara, dar eu sper ca reactia mass mediei in primul rand, si reactia tuturor aliatilor nostri majori, ii va face sa dea inapoi. Sunt ca hotul pe care l-ai prins la furat cu ceasurile la iesire din casa,.. ce sa faca? Da ceasurile inapoi si pleaca", a spus presedintele Basescu la Adevarul Live, aratand ca spera ca, pana la urma, Parlamentul va da inapoi.

"Nu e o imunitate, este o invitatie la furt, fara sa ai teama de consecintele legii", a spus insa Traian Basescu despre modificarile aduse de parlamentari Codului penal.

Seful statului a mai spus ca nu crede ca Victor Ponta si Crin Antonescu nu au stiut de modificarea Codului Penal.

"Este exclus ca atunci cand vorbesti de modificarea Codului penal si de o lege a amnistiei si gratierii sa nu stie sefii celor doua mari partide. Exclud posibilitatea ca Ponta si Antonescu sa nu fi stiut", a mai spus Basescu.

Presedintele sustine ca modificarile aduse Codului penal nu au venit intamplator imediat dupa ce, prin proiectul de buget al Guvernului, Ministerului Dezvoltarii i s-au alocat sume uriase, iar acciza pe combustibili a crescut.

"Modificarea e foarte perfida pentru ca arata, chipurile, ca pe cei care au contract si fisa a postului ii punem pe frigare. Insa cei care au semnatura pe bani multi, nu sunt din categoria celor pe care ii perpelim la frigare, aici este ticalosia. Nu-i putem suspecta de lipsa de ratiune cand urmaresc un obiectiv.

Acciza pe combustibil si controlarea banilor la ministerul lui Dragnea pentru a fi repartizati este insotita de aceasta modificare, pentru a folosi acesti bani. Ei nu se mai pot afla in conflict de interese. Ceea ce combate ANI, conflictul de interese, poate functiona acum.

Acum nu mai trebuie sa se fereasca de nici un fel. Se da contractul de milioane firmei sotiei, firmei varului si asa mai departe", a concluzionat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a spus si despre sine insusi ca "nu spune sa este un sfant", adaugand ca apartamentul din Mihaileanu si creditul de la CEC, desi legale, sunt controversate, dar lucrurile au limite si conteaza care este costul pacii intre Presedintie si premier.

Traian Basescu: "Martea Neagra" e un motiv serios de dizolvare a Parlamentului

Despre achizitionarea comisia parlamentara care va cerceta achizitionarea terenului din Calarasi, presedintele Basescu a spus ca aceasta "va descoperi cum poti sa cumperi pamant in mod cinstit".

Presedintele a spus ca nu vrea sa negocieze cu parlamentarii. "Ce ar fi trebuit sa fac, sa spun: << Mai baieti, va trec codul asta, da incetati si voi cu comisia asta? >> ", s-a intrebat retoric Traian Basescu, care s-a referit si laachizitionarea casei din Mihaileanu.

Basescu: CEC-ul poate sa rezilieze contractul, pentru ca am incalcat legea secretului bancar

"Eu nu spun ca sunt un sfant. Este controversat modul cum am primit apartamentul din Mihaileanu. Legal, dar controversat din punct de vedere moral. Acum, este controversa cu creditul fiicei mele. In mod cert, este legal. Deci, nu vorbesc de pe pozitia unui sfant, dar lucrurile au limite", a spus Traian Basescu, care a vorbit despre faptul ca nu are de gand sa faca o intelegere cu parlamentarii cu orice pret.

"Depinde care este costul pacii. Sa stiti ca putem avea o pace absoluta daca eu nu spun nimic de acciza: Si, da bugetul incoace, l-am semnat, luati-l, desi stiu ca furati bani de la populatie, pentru campanie. Cu astea, trimite maine si promulg si modificarile la Codul Penal, va asigur ca as avea o pace extraordinara. Si eu si dumneavoastra. Este convenabila pacea in orice conditii?", s-a intrebat Traian Basescu.

Basescu: Locuitorii din zona Pungesti-Vaslui sunt urmasi ai razesilor lui Stefan cel Mare

Daca ar face asa ceva, spune Traian Basescu, ar deveni "parte a unui grup" impotriva caruia a luptat de cand este in functia de presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian basescu declaratii Adevarul Cod Penal, #Basescu declaratii Cod Penal parlamentari , #stiri Traian Basescu