Basescu: Ma impresioneaza neplacut transformarea lui Kovesi. Are discurs populist, e pasionata de interviuri

Vineri, 11 Martie 2016, ora 07:23
4236 citiri
Basescu: Ma impresioneaza neplacut transformarea lui Kovesi. Are discurs populist, e pasionata de interviuri
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi, ca este "neplacut impresionat" de comportamentul recent al procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, care a intrat in logica discursurilor "populiste", cum s-a intamplat la bilantul DNA, si e "pasionata" de aparitii publice.

Liderul Miscarii Populare s-a referit la discursul Laurei Codruta Kovesi de la bilantul DNA, cand aceasta a exemplificat valoarea prejudiciului recuperat prin numarul de kilometri de autostrada care s-ar fi putut construi din banii obtinuti ilegal de condamnati.

Bilant 2015: DNA are cele mai bune rezultate de la infiintare. Mita de 431 milioane de euro intr-un an

"Cand ne vorbeste, spune ca a indisponibilizat bunuri in valoare de 400 de milioane cu care se puteau face 400 de kilometri de autostrazi, se puteau da atatea pensii, se puteau da atatea de indemnizatii. Pai, rata de recuperare in Romania nu cred ca este 10%. Dansa a intrat intr-un discurs din acesta populist", a spus Basescu la Romania TV, potrivit News.ro.

Fostul sef de stat s-a declarat "neplacut impresionat" de Kovesi, afirmand ca DNA pe vremea sefului Daniel Morar era o institutie mult mai "sobra".

Basescu: In Romania, la ora actuala, sunt doua femei extrem de puternice - Kovesi si Udrea

Traian Basescu, despre cei trei "copii de suflet": Kovesi, Stanciu si Coldea - Sunt creatia mea! (Video)

"Ma impresioneaza neplacut transformarea doamnei Kovesi intr-un om care este toata ziua cu declaratiile si e foarte pasionata de interviuri, ceea ce Morar facea foarte rar si era expresia unui procuror sef: decent, tot timpul foarte atent la declaratii si foarte rar in public", a afirmat fostul presedinte.

Traian Basescu a ironizat si recentele declaratii ale procurorului sef al DNA, care a negat dorinta de a se implica in politica pe motiv ca ar avea un "plan" pe urmatorii cinci ani, care se refera strict la domeniul Justitiei.

Ce spune Kovesi despre o cariera in politica si ce modificare legislativa propune

"Cand era la Bruxelles, ii gasisem o solutie cand isi terminase cele doua mandate (de procuror general al Romaniei - n.red.) ca reprezentant pentru MCV, stiu ca nu avea niciun plan. Probabil intre timp a dobandit planuri", a spus Basescu.

In dosarele trimise in judecata anul trecut de procurorii anticoruptie sunt 431 de milioane de euro dati mita, o suma comparabila cu bugetul prevazut pentru cofinantarea programului de autostrazi pentru 2016, 2017 si 2018, a declarat procurorul-sef al DNA, Codruta Kovesi, la bilantul institutiei din luna februarie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu Laura Codruta Kovesi, #Codruta Kovesi politica , #presedinte