Basescu lauda Evenimentul Zilei si B1 TV, dar ataca CNA

Joi, 03 Iulie 2014, ora 12:44
3133 citiri
Basescu lauda Evenimentul Zilei si B1 TV, dar ataca CNA
Foto: B1 Tv

Presedintele Traian Basescu a laudat, joi, doua institutii de presa pentru apararea statului de drept in anul 2012, dupa suspendarea sa. In acelasi timp, a acuzat CNA pentru ca apara "abuzul pe care il fac unele trusturi de presa".

"As aminti totusi ca, dincolo de cele rele, ca in vara anului 2012, desi atmosfera era coplesitoare, au fost doua structuri de presa verticale in apararea statului de drept - Evenimentul Zilei si B1, carora azi le sunt recunoscator pentru prima data ca nu au ezitat sa apere statul de drept.

Nu am discutat niciodata cu oamenii de la aceste institutii de presa, sa am o legatura speciala. Este imbucurator ca intre timp au aparut organisme de presa care incearca sa apere statul de drept si sa reactioneze la abuzuri impotriva statului de drept", a declarat seful statului, la o dezbatere organizata de Partidul Miscarea Populara, la Palatul Parlamentului, cu ocazia implinirii a doi ani de suspendarea din anul 2012.

Basescu: In 2012, dupa suspendare, langa mine au fost oportunisti. Azi sunt in mizeria compromisului

Presedintele a subliniat ca nu invinovateste niciun ziarist, dar acuza CNA ca a devenit "un instrument de protejare a abuzului pe care il fac unele trusturi de presa".

"Nu fac invinovatire unui ziar sau unor televiziuni. Politica editoriala este libera si este unul dintre elementele statului de drept. In momentul de fata, CNA este o institutie care nu functioneaza.

Avem doua mari probleme institutionale - functionarea Avocatului Poporului si functionarea CNA. Aceste doua institutii extrem de importante in alinierea statului de drept la valorile democratiei trebuie urgent aduse de catre cei care au in mana functionarea celor doua institutii la functionarea specifica a unui stat de drept", a mai afirmat Traian Basescu.

Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

Tot joi, presedintele l-a criticat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, din cauza faptului ca acesta nu a atacat ordonanta de urgenta de modificare a Legii educatiei, privind sesiunea speciala pentru cei care nu au promovat Bacalaureatul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Basescu laude Evenimentul Zilei B1, #Basescu atac CNA, #Basescu stat de drept, #Basescu suspendare 2012 , #presedinte