Basescu, la Chisinau: Este un macel in viata politica din Romania

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 14:23
7082 citiri
Basescu, la Chisinau: Este un macel in viata politica din Romania
Foto: Arhiva Facebook Traian Basescu

Traian Basescu le-a spus, duminica la Chisinau, cetatenilor din Republica Moldova ca este "un macel" in viata politica din Romania, temele "il bagam sau pe Dragnea la puscarie, ajunge sau nu Kovesi procuror-sef european" fiind o fantezie de campaniei pentru ca romanii sa voteze politic.

"Multi dintre dumneavoastra urmariti viata politica din Romania, acolo e un macel. Il bagam sau nu pe Dragnea la puscarie, ajunge sau nu Kovesi procuror general european? E o fantezie de campanie in urma careia obiectul este ca romanii sa voteze tot politic si sa nu voteze stiind ce voteaza, pentru ca a stii despre Uniunea Europeana inseamna a stii ce votezi. I-ati vazut ca si la Bruxelles se burzuluiesc mai ceva ca Viktor Orban in Ungaria. Eu mi-as dori foarte mult ca cetatenii romani sa voteze in deplina cunostinta a ceea ce inseamna UE", a afirmat Traian Basescu, la Chisinau, unde PMP a prezentat programul partidului pentru alegerile europarlamentare.

El le-a vorbit cetatenilor din Republica Moldova despre ce inseamna Uniunea Europeana, facand o trecere in revista a problemelor care ii nemultumesc pe europeni, cum ar fi migratia, incapacitatea sistemului Schegen de a asigura securitatea frontierelor si somajul in randul tinerilor.

"As vrea sa stiti ce este Uniunea Europeana cu bunele si cu relele ei. UE e un proiect de pace, in primul rand, inseamna garantarea pacii pe teritoriul UE. In momentul de fata nu exista formula mai sigura ca cetatenii europeni sa aiba pacea garantata. Ea trebuie insa urmata cu credinta de popoare. In primul rand, politicienii au obligatia sa spuna cetatenilor din tarile lor ce inseamna UE, Uniune care inseamna circa 500 milioane de cetateni cu nemultumiri destul de mari la adresa oamenilor politic care nu au rezolvat marile probleme cu care se confrunta UE azi. Migratia nemultumesc profund cetatenii europeni, si pe cei romani. Imposibilitatea sistemului Schengen de a garanta securitatea frontierele. S-a dovedit ca nu ai nevoie nici de pusca pentru a trece frontierele. Deci o nemutumire profunda a cetatenilor europeni pentru ca el stie ca contribuie cu bani pentru asigurarea securitatii frontienelor. UE are 23 milioane de someri din care 24% sunt tineri intre 18 si 25 de ani. Este o alta mare nemultumire a cetatenilor europeni si se intreaba de ce contribuim la bugetul UE daca nu se fac probleme care sa rezolve problematica sociala", a explicat Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei, care in prezent deschide lista candidatilor PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai, a mai spus ca "singura solutie pentru a consolida UE este cresterea coeziunii UE si cresterea procesului de integrare".

Nu in ultimul rand, acesta a precizat ca trebuie accelerat procesul acordarii cetateniei romane cetatenilor din Republica Moldova.

"De ce trebuie sa tin astfel de discursuri in Republica Molodva? Pentru ca previzionez ca se va intampla in 5-6 ani lucruri extrem de interesante. Pana una alta sunt un milion de moldoveni care sunt deja parte a UE. Ceea ce previzionez este ca in 5-6 ani toti cetatenii Republicii Moldova vor fi cetateni europeni, iar tara va ramane in afara. Asa nu se poate. Cred ca accelerarea procesului de acordare a cetateniei romane cetatenilor Republicii Moldova, pentru ca va fi foarte greu ca va fi populatia de 3,5 milioane de cetateni romani, iar aderarea nu e facuta. Practic prin acordarea cetateniei acordam un proces de unificare, un proces care merge inainte", a conchis Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Chisinau macel politica Romania , #PMP