Basescu la Budapesta: Romania respecta toate standardele UE in privinta minoritatilor

Luni, 02 Februarie 2009, ora 14:12
1726 citiri
Basescu la Budapesta: Romania respecta toate standardele UE in privinta minoritatilor

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, dupa intalnirea avuta la Budapesta cu presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, ca Romania indeplineste toate standardele cerute de Uniunea Europeana in privinta tratamentului aplicat minoritatilor.

"In ceea ce priveste problematica minoritatilor, Romania apreciaza ca indeplineste toate standardele cerute de UE in tratamentul pe care statul roman il aplica minoritatilor, subliniind in acelasi timp ca, desi inca sunt destule lucruri pe care trebuie sa le facem pentru cele 19 minoritati recunoscute in Romania, nu exsta niciun document, nicio analiza care sa puna sub semnul intrebarii politica Romaniei in acest domeniu", a spus seful statului.

Presedintele a mai prezentat punctul de vedere romanesc referitor la problemele ridicate in discursul sau de presedintele Ungariei.

Astfel, Traian Basescu a precizat ca Universitatea Sapientia nu va putea fi finantata cu bani publici, dar va putea avea acces, ca orice alta universitate de stat sau privata din Romania, la fondurile europene.

"Am precizat ca finantarea nu este posibila in universitatile private din Romania, dar in acelasi timp, orice universitate privata sau de stat poate participa la licitatii in ceea ce priveste teme de cercetare finantate din bani din buget sau UE", a mai spus seful statului, care a subliniat insa ca "nu este posibila finantarea procesului curent de educatie, nu numai la Sapientia ci la orice universitate privata din Romania".

Pe de alta parte, presedintele s-a referit si la proiectele energetice ale Europei. "Romania sustine fara rezerve proiectul Nabucco, considerandu-l un proiect asupra caruia CE trebuie sa se indrepte cu un mai puternic efort diplomatic pentru ca sa intre in executie cat mai rapid", a mai afirmat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a fost primit, luni, de omologul sau maghiar Laszlo Solyom la Palatul Sandor din Budapesta, cei doi sefi de stat urmand a avea convorbiri oficiale.

Intalnirea de la Palatul prezidential va fi urmata de intalniri ale sefului statului cu premierul ungar Ferenc Gyurcsany si cu presedintele Parlamentului Kapalin Svili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu, #vizita oficiala Ungaria, #minoritati, #nabucco, #Laszlo Solyom , #presedinte
Comentarii
M
Mafiotu' de rang mic
rank 1
M
milescu spataru
rank 1