Basescu, la Bruxelles: UE anticipeaza o crestere a somajului

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 15:39
1581 citiri
Basescu, la Bruxelles: UE anticipeaza o crestere a somajului
Foto: AFP

Traian Basescu a declarat, la Bruxelles, ca pentru perioada urmatoare, Comisia Europeana anticipeaza o crestere a somajului, la nivelul Uniunii Europene, chiar daca se preconizeaza o iesire din criza economica.

"Pentru perioada urmatoare se anticipeaza o crestere a somajului, la nivelul UE, chiar daca se inregistreaza o diminuare a crizei, iar guvernele trebuie sa ia masuri pentru scaderea impactului asupra oamenilor", a declarat presedintele Romaniei.

Tot la Consiliul European de Iarna, la care a participat Traian Basescu, s-a discutat despre strategia de iesire din programele de sustinere, in perioada crizei economice, acordate de Uniuniea Europeana.

"Va trebuie sa se adopte o strategie concertata pentru inceperea retragerii Guvernelor din sprijinul acordat economiei. Punctul de vedere al Romaniei a fost ca atata vreme cat pentru diminuarea efectelor crizei ne aflam intr-un program de ajutor, nu ne putem retrage inainte de termenul contractual, adica 2010", a declarat Traian Basescu, atunci cand a prezentat jurnalistilor subiectele discutiei oficialilor europeni.

Presedintele a mai precizat ca Romania a cerut un numar de posturi in interiorul serviciului diplomatic al UE. "Sa vedem in perioada urmatoare care vor fi aceste posturi", a afirmat seful statului.

La Bruxelles s-a mai discutat si despre schimbarile climatice si dezvoltarea durabila, stabilindu-se o strategie comuna a Uniunii Europene in vederea summit-ului de la Copenhaga. Printre alte subiecte discutate de oficialii europeni s-a numarat si reducerea nivelului de emisii de carbon, in 2013 expirand Protocolul de la Kyoto care reglementeaza acest lucru.

"S-a stabilit ca UE sa puna la dispozitia tarilor in curs de dezvoltare, pentru perioada 2010-2012 suma de 7 miliarde de euro pentru combaterea poluarii. Suma este formata din contributii ale fiecarui stat si dintr-o contributie din bugetul UE", a anuntat Traian Basescu.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Basescu Bruxelles, #Basescu Consiliu European Iarna, #ajutoare UE Romania, #posturi Romania Bruxelles , #criza